Зареждане

Бъдещ полицай стана световен шампион по джудо

Публикувано на: Октомври 9, 2019 в 08:35 ч
Бъдещ полицай стана световен шампион по джудо. Това е втора победа на 23-годишния сливенчанин, след като през май той стана европейски шампион. Световният шампион Борис Георгиев е от град Сливен и е завършил Академията на МВР в София, съобшава Нова.

"Чувството да чуя българския химн и да развея българското знаме най-високо на почетната стълбичка, е неуписуемо. Просто се наслаждавах ,на това което слушах, пеех с пълно гърло", каза пред камерата на "Здравей, България 23-годишният полицай.

Бъдещият полицай се е занимавал с много видове спорт, но японското бойно изкуство винаги му е било страст. Той го практикува от 6-годишен и от тази възраст се запалва любовта му към него. "Вниманието ми винаги беше насочено към големите батковци и към това как се хвърлят, как се мятат и на мен това ми доставяше удоволствие. Никой не ме е насърчавал към този спорт, просто ми дойде отвътре", каза още Георгиев.

Това са третите световни полицейски игри, проведени в Милано тази година. Борис е бил представител за България в категория до 100 кг. "Състезанието протече добре за мен, за съперниците ми не толкова, но винаги има победители и победени. Подготовката ми е започнала преди година. Преди състезание се концетрираме върху съперниците, тактиката, по която ще играем. Тренираме двуразово", каза 23-годишният полицай.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес