Зареждане

Тайбе Юсеин е номер 1 в борбата за 2019 година

Тайбе Юсеин е номер 1 в борбата за 2019 година
Публикувано на: Ноември 29, 2019 в 08:24 ч
Европейската шампионка в категория до 62 килограма при жените Тайбе Юсеин бе избрана за "Борец на годината" в традиционната класация на федерацията. За "Треньор на годината" бе избран наставникът на националния отбор за жени Петър Касабов.

"Като тегло наистина тежи награда, но като оценка на труда мисля, че е доста добре. Щастлива съм, че за поредна година съм "Борец на годината". С едно малко изключение не успях да постигна целите си за 2019 година. Това бе сребърният медал на световното първенство, който исках да бъде златен. Европейското първенство беше по отличен начин завършено, а и спечелих квота за Олимпийските игри в Токио, което бе и цел за номер 1", заяви малко след награждаването си Тайбе Юсеин.

"Започвам подготовка за 2020 година, която ще стартира официално от другата седмица, когато сме на лагер с националния отбор на Белмекен. Ще бъде много трудно, но знам какво да очаквам от Олимпийски игри. Надявам се този път да не се препъна на финалната права. Засега съм спокойна и се надявам и занапред да бъде така. Ще излъжа, ако кажа, че не ми се иска пак да стана "Спортист на България". Тайно се надявам, че това отново може да се случи. Познавам конкуренцията, която ме очаква в Токио. От няколко години се боря с едни и същи състезателки. Надявам се, че в точния момента ще имам отговор за всяка от тях", каза още най-добрата българска боркиня.

"Радвам се, че още веднъж успях да спечеля тази награда. В исторически план за женската борба това бе много добра година. За първи път женският тим завършва на второ място отборно на световно първенство. Радва ме и това, че този успех идва в третата ми година като старши треньор на националния отбор. Това показва, че е имало нещо за вършене и то е било свършено. Аз винаги искам да се развивам и се надявам догодина да увеличим тези медали. Казвам медали, защото се надявам и останалата част от отбора, освен Тайбе Юсеин, да завоюва квоти и в Токио да спечелим тези медали. Иска ми се и останалите пет момичета в отбора да спечелят квоти, но няма как да знам и това в момента ме напряга малко. Мисля обаче, че ние сме се доказали като отбор. Момичетата никога не са се предавали и знам, че няма да го направят и сега. Надявам се да вземем още 4 или 5 квоти. Ако се готвим по план и има спокойствие, момичетата ще бъдат достатъчно уверени в собствените си сили", каза Петър Касабов.

Церемонията по награждаването на най-добрите в борбата за изминаващата 2019 година се състоя в спортния комплекс в Дианабад в столицата.
Агенция Фокус

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес