Зареждане

Шампион по борба се самоуби, след като загуби семейството си

Шампион по борба се самоуби, след като загуби семейството си
Публикувано на: Юли 7, 2024 в 02:00 ч
Нугзари Цурцумия, световен шампион по борба от 2019 г., почина в сряда на 27-годишна възраст в родния си град Хоби, Грузия. 27-годишният състезател наскоро се състезава в Будапеща през юни и спечели бронзов медал в гръко-римската категория до 55 килограма. Това е същото тегло, с което той спечели два сребърни и два бронзови медала от Световното първенство.

Освен петте медала от световните първенства, Цурцумия спечели и четири от европейските първенства - един сребърен и три бронзови. Цурцумия беше световен шампион за U23 през 2018 г. и сребърен и бронзов медалист на ниво U20. Неговото забележително постижение дойде в Нурсултан на Световното първенство през 2019 година.

Тогава той успя да стане световен шампион. Той превъзхождаше опонентите си с 34-3 в четири срещи, за да спечели златото, първото за Грузия на Световно първенство от 12 години. United World Wrestling, Грузинската федерация по борба и общността по борба скърби за смъртта на един невероятен талант.

Тялото му е намерено на 3 юли 2024 г. в дома му в Хоби. Смъртта му идва, след като той загуби баща си, брат си и майка си през последните шест месеца. Да почива в мир!!!


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес