Зареждане

Едмонд Назарян с дебют при мъжете

Едмонд Назарян с дебют при мъжете
Публикувано на: Януари 22, 2020 в 21:15 ч
Двукратният еврошампион за кадети Едмонд Назарян ще направи дебют при мъжете на държавното първенство по класическа борба, което стартира утре, 23 януари, в столичната зала "Христо Ботев".

В края на миналата година талантът бе на лагер с мъжете на Белмекен. Назарян, син на селекционера на националния отбор и двукратен олимпийски шампион Армен Назарян, ще се бори при 55-килограмовите. Eдмонд се състезава за клуб "Бургас", а на старта негов съперник ще бъде Христо Тошев ("Локомотив", Пд). В категорията са 16 борци.

През 2019-а Назарян-младши спечели злато на европейското за кадети в кат. до 51 кг, а след това взе и бронз на мондиала в София. Само преди дни Едмонд навърши 18 г.

Всичките ни най-добри състезатели също излизат на тепиха. При 60-килограмовите ще се бори капитанът на националите Иво Ангелов, а бронзовият медалист от световно и европейско първенство Айк Мнацаканян ще мери сили в новата за него категория до 77 кг.

Европейският шампион от 2017-а Тарек  Абделслам ще излезе при 87-килограмовите, а световният вицешампион от 2018-а Кирил Милов ще се бори в неговаат си категория до 97 кг.

Опитният Даниел Александров пропусна първенството, тъй като е с контузия.

Най-многобройната категория е до 82 кг, където са 28 състезатели. А при тежките до 130  кг са 20. На тепиха ще излязат общо 191 състезатели от 26 клуба.

Схватките стартират от 10 часа, а преди това от 8 ч е меренето в зала "Диана".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес