Зареждане

България ще кандидатства за евроквалификация по борба

България ще кандидатства за евроквалификация по борба
Публикувано на: Юли 29, 2009 в 13:00 ч

България ще кандидатства за олимпийска квалификация по борба на младежките игри в Сингапур догодина. Надпреварата е планирана за 22-23 май в Самоков през 2010, а освен страната ни домакинството искат още Мартини (Швейцария), Сомбатели (Унгария), Баку (Азербайджан) и Познан (Полша). Кандидатурата на Самоков ще бъде издигната на календарния конгрес на Международната федерация по борба (ФИЛА), който е на 3 август в Анкара, в навачерието на световното първенство за юноши. На форума България ще бъде представена от международния рефер Милен Марков.

Освен това на календария конгрес предстои да бъдат утвърдени международните състезания за догодина. Турнирите "Дан Колов" и "Никола Петров" са планирани за 6-7 март във Варна или София, юношеският турнир по класическа и свободна борба "Петко Сираков-Иван Илиев" е насрочен за 20-21 март във Варна, а турнирът "Злати Динев Ройдев" в свободния стил за момчета е фиксиран за 13-14 март в Гълъбово.


Предстои утре управителният съвет на БФ Борба да утвърди съставите за световното при юношите, което е от 4 до 9 август в Анкара (Турция). Младите ни състезатели в класическия стил са на подготовка в Самоков, а момчетата и момичетата в свободния стил са на лагер в Банско.

борба


Източник: Спорта.бг

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес