Зареждане

Американски шампион по борба обиди пророка Мохамед! Твърди, че бил фалшив пророк

Американски шампион по борба обиди пророка Мохамед! Твърди, че бил фалшив пророк
Публикувано на: Март 21, 2023 в 00:00 ч
Американският шампион по борба Арън Брукс си навлече доста критики след противоречиво изказване след последната си победа.

Един от най-добрите борци на Пен Стейт от NCAA, се озова в много гореща вода, след като обиди пророка Мохамед. Брукс, който е вярващ християнин, наскоро спечели третата си титла на NCAA, след като победи Паркър Кекейзен от Северна Айова.

Двубоят бележи финалите на категория до 83 килограма в NCAA Division I. Брукс ядоса много хора с коментарите си малко след победата. Първоначално подчертавайки само собствената си християнска вяра, Брукс продължи да отхвърля „фалшивите пророци“, както и пророка Мохамед, който е основател на исляма.

„Това е всичко. Възкресението на Христос е всичко. Не само неговия живот, неговата смърт и възкресение. Можете да получите това само чрез Него. Светия Дух само чрез Него. 

Без фалшиви пророци, без Мохамед или никой друг. Само самият Исус Христос.“, каза Брукс след мача.

ММА журналистът Ариел Хелуани сподели, че това е много странно и неуважително изказване от Брукс. Имаше и такива, които подкрепиха Брукс, което е очаквано. Потребител в социалните мрежи реши да хвърли малко яснота по религиозните въпроси. Ето какво написа той:

Аллах е само арабската дума за „Бог“ – християни, мюсюлмани и евреи всички вярват в един и същи Бог. 

Има много други идентични вярвания и няколко значими разлики. Но всички тези монотеистични религии вярват в един и същ Бог.", сподели въпросният потребител.

Други потребители пък пожелаха на Брукс да попадне на дагестански борец в някоя от срещите си в бъдеще. Всъщност ислямската религия не отрича Исус Христос. Разликата е, че в исляма Исус е само един пратеник на Бог, който не бил разпнат на кръст.

Ислямската религия има едно изискване, което гласи, че всеки мюсюлманин е длъжен да вярва във всички пророци. Това показва, че не може да си мюсюлманин, ако не вярваш в Исус Христос.

Вие какво мислите за изказването на Брукс ?

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес