Зареждане

Зохраб Азимов преди BKFC: В България ще разберат защо прякорът ми е 'Легендата'

Зохраб Азимов преди BKFC: В България ще разберат защо прякорът ми е 'Легендата'
Публикувано на: Февруари 23, 2024 в 07:41 ч
Носителят на две европейски титли на WAKO Зохраб Азимов ще се изправи срещу българина Веселин Иванов по прякор ,,Лудия“ в една от главните битки на BNFC 58 в ,,Арена София“ на 22 март.

Азeрбайджанецът е ставал шампион по кикбокс в родната си страна цели 14 пъти, а професионалните му срещи са повече от 50. Този солиден опит означава, че макар и дебютант в бокса с голи ръце, той е всичко друго, но не и новак в тежките битки.

Зохраб сподели пред MMA.BG, че неговият баща е човекът, който го е запалил по бойните изкуства.

„Аз съм боец който пише история  като шампион не само в родната си страна, но и по целия свят. Причината да се захвана с това е моят баща. С него често гледахме филми с бойни, а у дома той редовно вдигаше тежести и практикуваше различни спортове.“
 

След дълга кариера в кикбокса, където е непоклатим в родината си и е двукратен европейски шампион на WAKO, Зохраб търси нова тръпка и я намира в боевете с голи ръце.

“Аз съм голям любител на риска. Нашата работа е изпълнена с него, а аз винаги се стремя да достигна следващото ниво. Щастлив съм от факта, че съм първият боец от Азербейджан, който ще представи държавата в боя с голи ръце.

Предпочетох да подпиша договор именно с BKFC, защото те се различават от всички останали организации – те подбират най-добрите бойци от цял свят и им дават глобална арена, където да покажат уменията си.“

При дебюта му в бокса с голи ръце в България ще го посрещне Веселин Иванов „Лудия“. Световният и европейски шампион по самбо не само е опасен боец на ринга, но и вече се потопи в битките с голи ръце, когато през ноември прегази италианеца Марко Гиустарини.

Разчитайки само на коравите си юмруци и опитност, 27-годишният азербейджански боец влиза в битката уверен, че ще бъде победител.


„Боксът с голи ръце не променя играта технически, променя се единствено нивото на риск. Всички удари и движения, които владея си остават същите. Готвя се спрямо опонента си.

В случая Веселин не го познавам, но без значение кой е срещу мен, само един от бойците на ринга ще спечели и това искам да съм аз. Винаги се бия за победа.“

Зохраб е популярен в своята родина, а освен това е основател и главен треньор на Z.Azimov Fight Academy в Истанбул, Турция. Той обеща, че ще зарадва феновете си и ще си създаде нови с битката му в София.

„Хората в залата ще разберат защо прякорът ми е ‚Легендата‘.“

BKFC 58 ще включва 12 битки с голи ръце между бойци от 13 държави.


Главната среща е между българските топ ММА бойци Калоян Колев и Тони Маркулев. В подглавното събитие ще излезе чудовището от Египет и шампион в 5 различни спорта, Рамадан Нууман, който ще се изправи срещу една от най-скандалните личности в бойните спортове на балкатните Васо "Психопата" Бакочевич.

Повече за бойното шоу може да видите в събитието във фейсбук или в официалната инстаграм страница на BKFC Europe.

Билетите за BKFC 58 започват на цени от 30 лв. и са налични на kupibileti.bg и grabo.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес