Зареждане

Жанг може да се изкуши за битка с Нгану

Жанг може да се изкуши за битка с Нгану
Публикувано на: Януари 24, 2024 в 21:00 ч
Времето не е точно на страната на Жилай Жан. Вече 40-годишен, китаецът получи най-голямата си възможност - двубой срещу Филип Хъргович.

След 12 рунда и един отбелязан нокдаун Жан смяташе, че е направил повече от достатъчно, за да спечели победата. Това, разбира се, не се случи.

Жан се върна към чертожната дъска. В крайна сметка той се изправи срещу Джо Джойс. Очакванията на повечето бяха, че Джойс ще загуби, но той бе спрян не веднъж, а два пъти, което изтласка Жан в челото на тежката категория. За негово нещастие двамата шампиони в дивизията - Тайсън Фюри и Александър Усик - са обвързани помежду си с договор за два мача.

Така че междувременно Жан няма да седи и да чака нещо голямо. Вместо това той се подготвя, за да се изправи срещу Джоузеф Паркър на 8 март. За гигантския претендент победата е всичко, от което вярва, че се нуждае, за да получи следващия шанс за световна титла. Но въпреки че да стане шампион е мечта през целия живот, Жан може би е готов да направи малко заобикаляне.

На същата карта Антъни Джошуа и Франсис Нгану ще се опитат да си откъснат главите един на друг. Джошуа винаги е бил име, срещу което Жан е искал да се изправи, след като не успя да се справи на Олимпийските игри.

До известна степен това все още е цел, заедно с това да стане шампион. Но битката с Нгану също е интересна за Жан. Бившият носител на титлата на UFC в тежка категория дебютира през 2023 г. и почти детронира Фюри. Все пак конкурентната загуба беше достатъчна, за да го върне в друга голяма битка.

Жан не очаква много от Нгану по отношение на победата. Обикновено боец с поредни загуби и малко опит не би привлякъл вниманието му. Нгану обаче е различен във всеки смисъл на думата. Така че, дори ако Джошуа го смаже, Жан би бил повече от готов да се изправи срещу него следващия път.

"Това е изкушаващо", призна Жан. "Може би бих се съгласил на такава битка". 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес