Зареждане

Йосиф Панов преди MAX FIGHT 53: Напрежението расте с всеки изминал ден

Йосиф Панов преди MAX FIGHT 53: Напрежението расте с всеки изминал ден
Публикувано на: Април 3, 2023 в 00:00 ч
Кариерата на боксьора Йосиф Панов върви точно натам, накъде той си пожела. Преди няколко месеца в интервю за MMA.BG той сподели, че би искал да се бие на мащабна галавечер с топ бойци, в най-голямата зала в България за титла. И вече мечтата му е факт.

Всичко това се случва на грандиозната галавечер MAX FIGHT 53, която ще се проведе на 6-ти април в столичната зала "Арена София" (бивша Арена Армеец), където плевенският боксьор ще излезе на ринга в битка за интернационалната титла в полусредна категория на UBO.

"Много се радвам от развоя на събитията. Помня как преди две години споменах за тази титла на Любен Джубрилов. Тогава се срещнахме случайно с него и Теодор Карастоянов преди друго тяхно състезание.

Тогава им споменах, че много искам да играя за титла в голям мач. Джубрилов се замисли по въпроса и ето виждам, че е приел нещата сериозно. Много ми помага за моята реализация към върха на големия бокс."


Определено това е голяма стъпка нагоре в кариерата на Йосиф Панов, а и в доказването на българския бокс на световния ринг.

Панов осъзнава добре отговорността, която сега лежи върху плещите му.

"С всеки ден напрежението в мен расте. От известно време програмата ми е само от залата - вкъщи. Всеки ден съм и в парка в Плевен, където тренирам на чист въздух."

Напрежението е още по-голямо и заради внезапна смяна на противника на Панов. Преди два дни първоначално планираният му опонент Едмонд Зефи претърпя пътен инцидент, но мениджъра Васко Алексеев бързо овладява ситуацията и намери нов противник за българския боксьор, който дори се оказва по-опитен и опасен от Зефи и е одобрен от UBO в лицето на аржентинеца Викториано Антонио Сантилан с 10 победи, 7 от които с нокаут.


"Мачът ще бъде на доста голямо темпо. Много е технчен, има много по-добри умения и битки с големи боксьори. Честно казано се притесних повече отколкото от Зефи.

Но тренирам усилено и с моя екип веднага се адаптирахме - нямаше какво да го мислим. Излизам на ринга и вярвам, че съм по-добрият боксьор.

Вярвам, че това че съм пред моя публика на родна земя ще ми даде повече енергия. Това още повече ме мотивира."

Освен шампионската битка на Панов сред топ срещите на вечерта са кикбокс битката на Александър Петров, както и ММА битката на Калоян Колев.

MAX FIGHT 53 ще се проведе на 6-ти април в столичната зала "Арена София" (бивша Арена Армеец). Билетите са в продажба на Eventim.bg.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес