Зареждане

Ясна е причината за провалената битка между Фюри и Усик

Ясна е причината за провалената битка между Фюри и Усик
Публикувано на: Март 24, 2023 в 00:00 ч
Сапунената опера с преговорите между Александър Усик и Тайсън Фюри е близо до своя край.

Уви, представителите на Усик и Фюри не успяха да стигнат до общ знаменател. Въпреки че Усик се реши на няколко компромиса, включително съгласието си за откровено унизителна част от таксата "30 на 70", няколко клаузи от договора останаха неподписани.

Преговорите са официално прекратени. Това твърди промоутърът на украинеца Александър Красюк. Американският журналист Дан Рафаел разкри причините за разногласията между отборите на двамата боксьори.

„Отборите лесно се споразумяха в случай, че реваншът се проведе в Близкия изток, където страната домакин подписва договор с всеки боксьор поотделно. 

Но ако отмъщението се случи в родината на Фюри, тогава ще има разногласия. При условие, че Фюри спечели първата битка и проведе втората битка в Обединеното кралство, Фюри искаше да получи същите 70% от наградния фонд и да остави Усик с 30%. 

Въпреки това, ако Усик победи, екипът му настоява Александър да получи 70% от наградния фонд в реванша. В отбора на Фюри се съгласяват само на равно разделение на наградния фонд за втора битка.”, каза Рафаел, цитирайки свои източници.

Битката на Усик с Фюри трябваше да се проведе на 29 април, но това няма да се случи. Сега вероятно двамата ще се бият с други съперници.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес