Зареждане

WBC към Бивол: Откажи се от Русия, за да се биеш с Бетербиев

WBC към Бивол: Откажи се от Русия, за да се биеш с Бетербиев
Публикувано на: Юни 16, 2023 в 01:00 ч
Руският непобеден боксьор Дмитрий Бивол все още се опитва да си организира битка за безспорната титла в полутежка категория.

Шампионът на WBA в полутежка категория иска да се изправи срещу Артур Бетербиев, който държи титлите на WBO, WBC и IBF. Дмитрий многократно е заявявал, че за него Бетербиев е опция номер едно и най-желаната битка в момента.

И двамата искат да се бият помежду си, но в тази битка ще има доста въпросителни относно финансовата част. За съжаление сега има и политическа страна, която пречи на организацията на тази битка, която феновете усилено желаят.

Факт е, че Световният боксов съвет ( WBC ) изключи руски и беларуски спортисти от ранглистите си. WBC не санкционира техните битки за титлата на организацията. С други думи, нито Бивол, нито някой друг от руснаците ще може да претендира за пояса WBC.

Маурисио Сюлейман, който е президент на WBC, предложи на Бивол вратичка, която му позволява да се бие за пояса на WBC. Ето каква е тя:

„В момента не можем да санкционираме битка с участието на Дмитрий Бивол. Всеки път, когато някой ме попита за това, ме наранява, защото имам много приятели, бойци, треньори, съдии и служители от Русия. Бивол знае нашата позиция, знае какво е трябвало да направи в миналото и какво трябва да направи сега. 

Ако той пусне жалба до нашия орган, тогава процесът е лесен. Трябва да постъпи като Бетербиев, който доказа, че е живял 15 години в Канада, че има разрешение за пребиваване в Канада, че децата му са канадци, че има канадски паспорт и канадски боксов лиценз.", цитираха думите на Сюлейман от Izquierdazo Boxeo.

Ако анализираме думите на Сюлейман, тогава Бивол е принуден да играе под знамето на друга държава, а не на Русия. В този случай Дмитрий може да се бие за титлата на WBC срещу Бетербиев. Но изглежда, че Дмитрий не е съгласен с това условие.

„Разбира се, че не е честно. Как може някой да се нарече световен шампион, ако спортист от определена страна не може да се бори за вашия пояс, въпреки че е по-добър боксьор ? Просто не смесвайте спорта и политиката. Цял живот гледам само спортни новини по телевизията. Аз съм спортист, а не политик.“, каза Бивол в интервю за Seconds Out.

Бивол иска да се бие и за титлите в супер средна категория на Канело Алварес. За съжаление това не е възможно, защото WBC няма да разрешат. Ако Дмитрий иска да се бие с Канело или Бетербиев, тогава трябва да се откаже от руския флаг.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес