Зареждане

Владимир Кличко победи Хасим Рахман

Владимир Кличко победи Хасим Рахман
Публикувано на: Декември 14, 2008 в 19:07 ч

Украинецът Владимир Кличко, световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория на Международната боксова федерация и на Световната боксова организация, защити своите титли с технически нокаут в седмия рунд срещу Хасим Рахман (САЩ). Съдията спря боя след като 32-годишният Кличко нанесе серия от удари в главата на Рахман и американецът се хвана за въжетата, неуспявайки да се задържи прав. Преди това украинецът вече беше повалил на земята Хасим Рахман в шестия рунд. Американският боксьор не успя да спре устрема на Кличко и да използва ударите, които му донесоха победа срещу световния шампион Ленъкс Люис през 2001 година. 36-годишният Рахман се добра до мач срещу Владимир Кличко благодарение на контузията в крака на руснака Александър Поветкин, който трябваше да се боксира с украинеца. Победата е под номер 52 за Кличко в професионалния бокс, а загубата е седма за Рахман.

витали кличко бокс състезание кик бокс

„Има доста боксьори, с които съм готов да се бия - обяви след успеха украинецът. - Няма проблем да изляза срещу Хей, Ареола или Поветкин."

Кличко трябваше да се бие именно с руснака, но олимпийският шампион от Атина в супертежка категория се контузи преди двубоя. Поветкин е официален претендент за пояса на Владимир. Очаква се техният сблъсък да се проведе до юли следващата година.

„Днес Владимир направи на Рахман всичко, което щях да направя с него преди три години - добави братът Витали Кличко. - През ноември 2005 г трябваше да играя с него, но контузих коляното си. Тогава американецът наговори доста лоши неща, но Владимир отмъсти.за мен."
 

Източник: БТА, Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес