Зареждане

Валуев завоюва титлата във версия WBA

Валуев завоюва титлата във версия WBA
Публикувано на: Септември 2, 2008 в 10:24 ч

Руският боксьор в супертежка категория Николай Валуев завоюва световната титла при професионалистите във версия Световна боксова асоциация (WBA), след като удържа победа над американеца Джон Руис. Боят се проведе в берлинския дворец на спорта, който в момента носи името на легендарния германски боксьор Макс Шмелинг. Срещата беше наблюдавана от 10 500 зрители, в това число и не малко руснаци, живеещи в германската столица.

 

Срещата продължи 12 рунда и превъзходството на Валуев над Руис не остави никакво съмнение. В 10-ия рунд американецът падна на колене след удар на Валуев, а в 11-ия загуби равновесие и едва остана на краката си. След изчисляването на точките, преимуществото убедително беше в полза на руснака- 116:114, 116:111, 114:113.

 

Самият Валуев на пресконференцията след мача заяви, че не бърза да си дава оценка на представянето, но самият той усещал, че не се е раздал на 100 процента.

 

"Доволен съм от това, че можах да го държа на разстояние и не му позволих резки атаки", каза още Валуев, за когото това беше 50-а победа на професионалния ринг в 51 срещи.

Източник: sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес