Зареждане

Умар Кремльов от IBA: Олимпийският комитет уби женския бокс

Умар Кремльов от IBA: Олимпийският комитет уби женския бокс
Публикувано на: Август 5, 2024 в 02:00 ч
Умар Кремльов, ръководителят на Международната боксова асоциация IBA, не е съгласен с жените с мъжки хромозоми, които се бият на Олимпиадата. Главата на IBA смята да даде финансова компенсация на битите боксьорки, въпреки че събитията на Олимпиадата не са пряко свързани с него.

Международният олимпийски комитет (МОК) и Международната боксова асоциация (IBA) вече са в противоречие. Докато първите се застъпват за "интерсексуалните боксьорки" с мъжки хормони под крилото си, втората наскоро ги отстрани от своя турнир.

И като цяло се надяваха, че МОК ще направят същото. С това имаме казус, който е пълен с много спорове, критики и неясноти. Докато МОК твърди, че Иман Хелиф и Лин Ю Тин са родени жени и не нарушават никакви правила, IBA твърди точно обратното.

Според тях човек с мъжки хромозоми не трябва да участва в женските категории. Хелиф и Ю Тин бият жените в Париж, а Кремльов не е доволен и сподели, че ще награди боксьорките, които загубиха от джендърите.

„IBA ще награди Анджела Карини, която се отказа от битката си срещу алжирската опонентка Иман Хелиф след 46 секунди. Ще я наградим така, сякаш е олимпийска шампионка. 

Не разбирам защо решиха да убият женския бокс. Като част от безопасността, само квалифицирани спортисти трябва да се изправят един срещу друг на ринга.“, каза Кремльов.

МОК се надигна срещу IBA и се защитава, като казва, че изявленията на Кремльов имат за цел само да дискриминират боксьорите, които са жени по рождение и не трябва да бъдат игнорирани. 




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес