Зареждане

Tyrone Spong: Натопиха ме, не взимам забранени вещества

Tyrone Spong: Натопиха ме, не взимам забранени вещества
Публикувано на: Октомври 9, 2019 в 10:39 ч
Бившият шампион в кикбокса Tyrone Spong (14-0)  пропиля сериозна възможност и няма да се бие срещу Oleksandr Usyk (16-0, 12 KOs) този уикенд. Дни преди битката стана ясно, че той се провалил на тест за допинг и дал положителна проба за кломифен. Този провал принуди атлетическата комисия на Илинойс да откаже лиценз на Spong и така той отпадна от срещата.

Tyrone не е щастлив от развоя на събитията и твърди, че не ползва забранени вещества. Бившия шампион, който все още няма загуба в бокса е категоричен, че е бил натопен. Ето какво още сподели той в интервю:


Това е постановка. Шокиран съм. Аз категорично отричам, че съм приемал веществото, което от VADA твърдят, че са открили. Поисках да отворят "Б" пробата в лаборатория по мой избор. По искане на атлетическата комисия ме тестваха миналата седмица и стана ясно, че съм чист боец. 

Помолих промоутъра на Usyk да сподели, че съм дал негативни проби за забранени вещества още преди няколко дни. Всяка неблагоприятна констатация е невъзможна и според мен това е манипулативен опит да ме отстранят от този двубой. 


Spong не се е провалял досега на тест за допинг в своята кариера. Какво е вашето мнение ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес