Зареждане

Треньорът на Джошуа: Ще бием Александър Усик в трилогията!

Треньорът на Джошуа: Ще бием Александър Усик в трилогията!
Публикувано на: Май 24, 2024 в 13:00 ч
Антъни Джошуа някога беше смятан за най-добрия боксьор в тежка категория в света, но след това загуби от Александър Усик два поредни пъти и уникалността му започна да избледнява.

Загуба от Анди Руиз развали всичко това, а две последователни поражения с технически нокаут срещу Александър Усик завършиха катастрофата. Сега Джошуа знае, че пътят обратно към върха няма да е лесен, но се твърди, че ценният опит от това загубите е разкрил слабостите му. Роберто Гарсия, който е треньор на Джошуа, е уверен, че ще вземат трилогията.

Гарсия знае къде им е била грешката и е убеден, че няма да я повторят в трилогията:

„Пораженията са трудни за преглъщане. Особено ако знаеш, че си бил обучен. Това не означава, че Антъни беше по-слабият боксьор и в двете битки с Александър. Истината е, че той не успя да спечели по точки срещу него. Никой няма да спечели срещу Александър по точки. Вината е и моя, защото трябваше да настоявам повече към Антъни, за да поема повече рискове. 

Усик не е боксьор от тежка, а от полутежка категория. Това му дава предимство в скоростта пред всички, но от нас зависи да използваме тази сила. Убеден съм, че Антъни е способен да победи, просто му трябваше време, за да разбие този блок в главата си и да овладее определени техники, които се прилагат за тези по-малки и значително по-бързи боксьори. 

Както видяхте, Тайсън Фюри плати точно за същото нещо. Нито той, нито Антъни използваха удара си правилно и не нанесоха повече силови контра удари. Сега вече знаем, че ако имаше трети мач, щяхме да победим Усик. Джошуа е много податлив на обучение човек. Той може да се учи от грешките си, което и направи. Искаме още един шанс да го докажем.“, сподели Гарсия.

Ще има ли трилогия между Усик и Джошуа ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес