Зареждане

Тъжно: 10-годишен боксьор сваля килограми

Тъжно: 10-годишен боксьор сваля килограми
Публикувано на: Август 19, 2022 в 13:00 ч
Смущаващо видео на 10-годишен американски боксьор, подложен на брутално отслабване, предизвика възмущение онлайн.

Видеото, което беше споделено в Twitter от президента на Световния боксов съвет Маурисио Сулейман, показва дехидратирания млад боец в костюм за сваляне на теглото.

Зад екрана се чува мъж, който безчувствено насърчава момчето да остане в костюма, въпреки молбите му процедурата да приключи.

„Искате ли да тренирате и да отслабнете повече, или искате да го направите по този начин?“ казва мъжът. „Мога ли да се прибера вкъщи и да поспя? Искам да се охладя”, отговаря момчето. 

„Кажете това на човека, с когото се биете“, казва мъжът.

Сулейман придружи видеото с възмутено съобщение, осъждащо действията на екипа на момчето, напомняйки на своите последователи за често фаталните опасности от процеса на намаляване на теглото.

„Това видео е толкова смущаващо! Толкова много невежество относно намаляването на теглото на всички нива. Да гледаш как това дете страда така е брутално и престъпно. 

Теглото и дехидратацията са причината за повечето, ако не и за всички фатални злополуки в бокса и контактните спортове“, написа Сюлейман.

Опасностите от намаляването на теглото в бокса и ММА са много обсъждана тема през последните години, като практиката отне живота на няколко бойци. През 2015 г. боецът на One Championship в полусредна категория Ян Джиан Бинг почина след усложнения след сваляне на килограми.

Същата година Леандро Соуза, състезател в категория петел на Shooto Brazil почина след сваляне на килограми. 






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес