Зареждане

Стойка тръгна ударно в Лондон, другите българи със загуби

Стойка тръгна ударно в Лондон, другите българи със загуби
Публикувано на: Март 16, 2020 в 07:28 ч
Двукратната световна вицешампионка Стойка Кръстева тръгна ударно на европейската олимпийска квалификация в Лондон. В категория до 51 килограма 34-годишната българка спука от бой гъркинята Айкатерини Коцогеоргополу, като съдиите бяха единодушни и дадоха и петте си гласа за нашето момиче.

А основанието за това бе пълно. Още от първия рунд Кръстева притисна опонентката си и я засипа с комбинация от удари. Така бе и в трите части, с което Стойка не остави съмнение в превъзходството си.

Така Кръстева взе първия международен мач след завръщането си на ринга, а в следващия кръг в понеделник следобед излиза срещу французойката Елхариди Васила.

Мелис Йонузова и Кирил Русинов загубиха на старта на олимпийската квалификация в Лондон. В категория до 69 килограма Йонузова падна от Надине Апец (Германия) с 0-5 съдийски гласа.

Мачът на Русинов в категория до 61 килограма срещу азера Явид Паршив бе малко по-оспорван, като и двамата боксьори получиха по едно официално предупреждение. Те си размениха първите два рунда, но в крайна сметка съдиите предпочетоха Паршив и дадоха 4-1 за него.

Олимпийският шампион за младежи от 2014 година Благой Найденов загуби на старта на олимпийската квалификация в Лондон. В категория до 81 килограма българинът бе отказан в третия рунд от Пол-Андре Арадоайе (Румъния). Найденов започна много добре срещата, като спечели първите два рунда. В третия обаче нашият бе тотално надигран, на два пъти бе пратен в нокдаун, като след втория съдията прекрати срещата.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес