Зареждане

След 300 битки време е за Буакау да опита нещо ново в BKFC

След 300 битки време е за Буакау да опита нещо ново в BKFC
Публикувано на: Август 17, 2022 в 17:00 ч
Кариерата на Буакау Банчамек в муайтай и кикбокса се простира в две десетилетия и включва 240 победи, 24 загуби и 12 равенства.

Буакау е двукратен шампион на стадион Омной, двукратен шампион на K1 World MAX и шампион на легендарния стадион Лумпини, като към това добавяме и двукратен шампион на турнира Thai Fight, шампион на Kunlun и Shoot Boxing S-Cup.

Популярността му е световна - във фейсбук има 4.6 милиона последователя и 1 милион в инстаграм.

През годините той имаше предложения за участия в различни спортове, включително и ММА, които обаче отказа. Затова сега с голям интерес се очаква дебюта му в бокса с голи ръце в BKFC. Той е насрочен за 3-ти септември в Тайланд, а негов опонент ще бъде кикбоксьора Еркан Варол.

"Това е перфектния момент за мен, да подобря боксовите си умения след 30 години в муай тай," сподели Буакау. "BKFC наложиха и глобален стандарт, което предоставя нови интересни възможности за бойците. Ако запишеш победа в тази платформа, това доказва че уменията ти са на световно ниво."


Причината Буакау да предпочете бокса с голи ръце пред ММА е, че стратегията на водене на битка много наподобява муай тай, както и потенциала за растеж и популярност на организацията.

"Когато стигнах до световно ниво в муай тай, започнах да обмислям преминаването ми в други спортове. Боксът с голи ръце е сходен с муай тай и е нова мания - бързо се разраства. Когато BKFC ми предложиха договор, сметнах че това е най-добрата ми възможност да изляза на международни ниво.

Вече имам опит в близката дистанция - муай тай включва много клинчове и захвати. Конкуренцията в BKFC обаче ще бъде много по-оспорвана, а кръглият ринг изключва това бойците да бъдат приклещени в ъгъл. Това прави битките много по-динамични."


Буакау скоро навърши 40 години, но изобщо не забавя темпо. Въпреки всичките травми от предходните си битки той е достатъчно свеж, за да се състезава на топ ниво. Контузиите са неизбежни, но според Буакау най-важно е психическото здраве.

"Като боец трябва да поддържаш тялото си в готовност и със спокоен ум. Упорития труд е много важен. Но най-важно е да вярваш в спорта и в себе си. На ринга си само ти и твоя кураж. Имам силно сърце и силен ум. Нещата просто ми се получават, защото обичам това, което правя. Травмите и раните са неща, които са неизбежни и трябва да се справям с тях, но те не могат да повлияят на силното ми сърце и психика."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес