Зареждане

Шакур Стивънсън спечели титлата на WBC

Шакур Стивънсън спечели титлата на WBC
Публикувано на: Ноември 17, 2023 в 08:36 ч
В битката между Шакур Стивънсън и Едуин Де Лос Сантос  предпазливите боксьори не направиха почти нищо по време на 12-рундовия шампионски мач, за да държат феновете будни.

Непобеденият Стивънсън победи Де Лос Сантос с единодушно решение, но нито един от двамата бойци не направи достатъчно, за да забавлява недоволните фенове, които присъстваха на боксовата карта в четвъртък вечер в T-Mobile Arena, или тези, които я гледаха по ESPN. Съдиите Тим Чийтъм (116-112), Дейвид Съдърланд (115-113) и Стив Уайсфелд (116-112) отсъдиха абсолютно безлична оценка за Стивънсън, който спечели вакантната до момента титла на WBC в лека категория.

Стивънсън се защити добре по време на главното събитие на картата с 10 двубоя, но не пожела да се включи в здрава битка с Де Лос Сантос, който бе нокаутирал 82% от противниците си, влизайки в двубоя. Де Лос Сантос също не промени стратегията си, когато трябваше да е разбрал, че губи рундовете.

Стивънсън, роден в Нюарк, Ню Джърси, се подобри до 21-0 (10 нокаута). Де Лос Сантос от Бруклин се смъкна до 16-2 (14 нокаута).

26-годишният Стивънсън стана световен шампион в трета тегловна категория, като победи Де Лос Сантос.

Шампионската титла на WBC в лека категория стана свободна, тъй като базираната в Мексико Сити санкционираща организация определи Девин Хейни за свой шампион. Хейни (30-0, 15 нокаута) от Хендерсън, Невада, беше неоспоримият шампион на бокса в лека категория, но се премести за битка срещу шампиона на WBC в суперлека категория Реджис Прогрейс (29-1, 24 нокаута) на 9 декември в Chase Center в Сан Франциско.

24-годишният Де Лос Сантос загуби едва за втори път като професионалист. Преди това Уилям Фостър III (16-1, 10 нокаута, 1 NC) победи родения в Санто Доминго с разделено решение в осемрундов двубой, който Showtime излъчи през януари 2022 г. като част от серията си за перспективи "ShoBox.

До началото на 12-ия рунд беше болезнено ясно, че Стивънсън и Де Лос Сантос ще държат дистанция.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес