Зареждане

Росен Димитров срещу Тодор Желязков в битка с голи ръце в BKFC

Росен Димитров срещу Тодор Желязков в битка с голи ръце в BKFC
Публикувано на: Септември 5, 2023 в 08:30 ч
Една уникална битка, която много дългогодишни фенове на бойните спортове в България искаха да видят, ще оглави първото издание на организацията по боеве с голи ръце Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) в Европа.

В главния двубой на историческото събитие, което ще се проведе в София на 17-ти ноември, един срещу друг ще се изправят Росен Димитров - Близнака срещу Тодор Желязков.

Росен Димитров е един от най-успешните бойни атлети на България с богата кариера в бойното самбо, където става три пъти световен шампион. След това той оглавява тренировките на националния ни отбор, а в последствие става и президент на Българската федерация по самбо. Още един изключителен факт на тази битка, е че за пръв път действащ президент на федерация ще се включи в реален двубой и то с голи ръце.

Вижте също: Лице в лице с шампиона: Близнаците Росен и Румен Димитрови

Димитров има и богата кариера в ММА, където записва шеметните 35 победи и едва 4 загуби. В последния си двубой той победи с ТКО австриеца Вилхелм От, който също ще бъде един от участниците в BKFC Bulgaria.

 
Тодор Желязков е много обигран боен атлет с опит в множество бойни спортове. Започвайки с бокс, той преминава към ММА, а след това и към бразилското жиу-жицу, където има множество успехи.

Желязков бе и един от най-колоритните участници в риалити шоуто "Игри на волята" през 2020-та година, където стигна до финалната седмица.

Двамата с Росен са се срещали на ринга - през 2017-та в MAX FIGHT 40, където Росен побеждава с технически нокаут в края на първия рунд. Изглежда обаче, че враждата им изобщо не е угаснала, тъй като двамата нямат търпение да се изправят един срещу друг в най-истинската битка на живота си - с голи ръце в BKFC.

Събитието BKFC Bulgaria ще се проведе на 17-ти ноември в столичната "Арена София" (бивша "Арена Армеец") и ще включва 12 битки по правилата на бокса с голи ръце, като в почти всички от тях ще видим един от най-добрите български бойци срещу жадни за победа състезатели от 10 различни държави.

 
В бруталния турнир ще впуснат звезди от бокса, самбото и ММА като Георги Валентинов, Владислав Кънчев, Калоян Колев, Мариян Димитров, Веселин Иванов - Лудия и много други.

BKFC е най-голямата и престижна организация за боеве с голи ръце, в която участват бивши шампиони от ММА, бокса и UFC.

Битките са изключително динамични, на бързи обороти и изключително зрелищни. България има престижа да бъде едва петата държава, в която BKFC имат събитие, като до момента те са провеждали състезанията си в САЩ, Мексико, Англия и Тайланд.


Вижте повече на събитието във Facebook.

Елате всички заедно да подкрепим едни от най-добрите български бойни атлети и шампиони в битките им с голи ръце срещу бойци от чужбина.

Билетите за BKFC Bulgaria започват на цени от 30 лв. и са вече в продажба.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес