Зареждане

Реваншът на Canelo и Golovkin - застрашен

Реваншът на Canelo и Golovkin - застрашен
Публикувано на: Май 31, 2018 в 09:04 ч

Има сериозни препятствия около организирането на реванша на Canelo Alvarez и Gennady Golovkin

Както си спомняте, миналия септември двамата се биха и срещата им завърши с равенство. Двамата трябваше да се изправят отново за реванш, но неуспешен допинг тест отложи двубоя.

През март стана ясно, че в кръвта на Alvarez е намерено забраненото вещество кленбутерол.

От екипа му съобщиха, че източникът е замърсено мексиканско месо, което също афектирало много други атлети преди години.

Реваншът беше насрочен за 5-ти май, но така и не се състоя.

Golovkin все пак се изправи срещу Vanes Martirosyan, когото надви с нокаут във втория рунд.

Сега, след като и Golovkin, и Alvarez са свободни, повечето хора биха си помислили, че протомоутърите се опитват да организират срещата им възможно най-скоро, но изглежда не такъв е случаят. При първата им битка те разделиха парите си в съотношение 70-30 в полза на Canelo.

Реваншът на 5-ти май трябваше да донесе 65% от приходите на Canelo, но след неуспешния допинг тест, Golovkin иска те да бъдат разделени по равно. Неговият промоутър, Tom Loeffler, коментира:

"Gennady единствено искаше парите да се разделят по равно. В първата среща им дадохме много - Gennady получи малък процент. Направихме компромис и за реванша."

"Canelo обаче настоява за повече по някаква причина. 65-35 просто не беше честно. Gennady просто не намира за редно да вземе 35%, при условие, че е шампион."

Президентът на Golden Boy Promotions, Oscar De La Hoya сподели, че дори не мисли, че Golovkin иска реванша:

"Ясно ни е, че Golovkin не иска да се бие с Canelo. Въпреки всичко, през което премина Canelo, GGG все пак го е страх."

"Така че ще продължим напред и ще прозвъня хората на Daniel Jacobs, на Billy Joe Saunders, ще се чуем с Jermall Charlo и Spike O'Sullivan."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес