Зареждане

Раймонд Муратала: Гервонта Дейвис ще спре Василий Ломаченко

Раймонд Муратала: Гервонта Дейвис ще спре Василий Ломаченко
Публикувано на: Юли 3, 2024 в 07:08 ч
Непобеденият претендент за титлата в лека категория Реймънд Муратала иска да се изяви в наситената с таланти категория до 61 кг.

Муратала (20-0, 16 нокаута) ще се изправи срещу бившия световен шампион Тевин Фармър (33-5-1, 8 нокаута) на 13 юли в събитие на Top Rank on ESPN в Palms Casino Resort в Лас Вегас. Боксьорът от Калифорния се надява, че победата ще го доближи до възможността да се бори за световна титла - срещу един от елита на дивизията.

27-годишният Муратала определи суперзвездата на бокса и световен шампион на WBA в категория 61 кг килограма Гервонта "Tank" Дейвис като най-добрия боксьор в лека категория в света и залага да победи колегата си от IBF Василий Ломаченко, ако през ноември се състои техният потенциален обединителен двубой.

"Ако трябва да направя класация на най-добрите в леката категория в света в момента, мисля, че Танк е на първо място, след това шампионът на WBC Шакур Стивънсън, след това Ломаченко и след това шампионът на IBF Денис Беринчик", каза Муратала.

"Битката на Танк и Лома ще бъде добра и мисля, че ако Лома може да се боксира през целия двубой, може да направи нещо. Но като цяло вярвам, че Танк ще спечели. Мисля, че силата му ще бъде твърде голяма за Ломаченко в по-късните рундове на битката."

Муратала, класиран под номер 2 от WBC и WBO в лека категория, е нетърпелив да се включи в тези високопрофилни битки.

"Готов съм да се бия с всеки един от четиримата шампиони в дивизията. Мисля, че силата ми може лесно да промени двубоя, а това е още един страхотен двубой с Танк, ако се случи. 

Шакур е друг боец, който искаме, и докато е с Top Rank, със сигурност можем да го осъществим", каза Муратала. "Всеки от WBC или WBO е подходящ за мен. Ще приема всяко от тези предложения."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес