Зареждане

Райън Гарсия нокаутира Оскар Дуарте в осем рунда

Райън Гарсия нокаутира Оскар Дуарте в осем рунда
Публикувано на: Декември 3, 2023 в 07:19 ч
Райън Гарсия се завърна в графата "победи".

Дали следващата стъпка включва настоящия му промоутърски екип, е друга история.

Боксовата звезда и настояща надежда  в полусредна категория се възстанови след единственото си поражение в кариерата с нокаут в осмия рунд над мексиканеца Оскар Дуарте. Единственият нокдаун в двубоя в крайна сметка доведе до края на битката, тъй като съдията Джеймс Грийн отброи Дуарте в осмия рунд в главното събитие на DAZN в събота вечер от Toyota Center в Хюстън, Тексас.


Гарсия се боксира умно в началния рунд при първия си двубой с Дерик Джеймс, треньор на годината за 2022 г. Той използваше ринга и така и не позволи на обикновено неумолимия Дуарте да стъпи на краката си и да нанесе силовите си удари. Дуарте влезе в двубоя с поредица от единадесет победи, всичките с нокаут.

Дуарте се радва на първия си успех във втория рунд. Гарсия остави лявия си прав си и дясната си ръка ниско, което създаде възможност за Дуарте да нанесе контра ляво кроше. Гарсия остана изправен и се боксира до края на рунда.

Липсата на активност от страна на Дуарте позволи на Гарсия да диктува темпото през третия рунд. Той беше отдаден на ударите, но също така хвърляше и понякога приземяваше тежки деснячки. Дуарте даваше напред и притискаше Гарсия в ъгъла, но не успяваше да го нарани. Съдията Джеймс Грийн предупреди мексиканеца за удар в гърба на Гарсия в края на рунда. Точно преди гонга Гарсия нанесе ляво кроше и дясна ръка.

И двамата боксьори бяха предупредени за ниски удари в четвъртия рунд. Гарсия беше по-активният боксьор и продължи да контролира дистанцията, което притесняваше ъгъла на Дуарте, тъй като те призоваваха своя боец да увеличи рязко броя на ударите си.

Съветите бяха изпълнени, тъй като Дуарте се радваше на най-големите си удари в пети и шести рунд. Впетия рунд Гарсия все още нанасяше по-чисти удари, особено с десния си ъперкът, който подготвяше дълги комбинации отгоре.

Дуарте намали разликата в шестия рунд и пренесе тази тенденция в седмия. Гарсия успя да възстанови дистанцията си и нанесе контраатака с ляво кроше, която Дуарте пое и продължи да настъпва напред. Гарсия започна да се движи повече след удар в тялото на Дуарте - тактика, която предизвика освирквания от публиката, която до този момент подкрепяше Гарсия.

Това се промени в един миг.

По-голямата ангажираност към силовите удари беше достатъчна за Гарсия, за да приключи шоуто, започвайки с комбинация от ляво кроше и дясна ръка в началото на осмия рунд. При последвалия удар на Гарсия Дуарте за пръв път в двубоя получи сериозно нараняване и Гарсия не пропусна момента. Перфектно премерено ляво ляво кроше постави началото на края. Гарсия нанесе ъперкът и ляво кроше, когато Дуарте вече започна да пада на земята.

Дуарте остана на колене до броенето на девет. Той се опита да се изправи преди "десет", но съдията не повярва на това действие и спря състезанието. Дуарте протестира за кратко, но трябваше да се примири с първата си загуба от близо пет години насам, тъй като падна до 26-2-1 (21KO).


Гарсия (24-1, 20KO) спечели първата си победа от близо 18 месеца, когато спря Хавиер Фортуна в шестия рунд на техния сблъсък в младшата полусредна категория на 16 юли миналата година в Лос Анджелис. Той предпочете да се откаже от двубой, който щеше да се състои на 28 януари тази година срещу Мерсито Геста, и вместо това се насочи към грандиозен сблъсък срещу Гервонта "Танк" Дейвис.

Финансовото възнаграждение оправда риска, въпреки че това доведе до първото поражение на Гарсия, който беше нокаутиран в седмия рунд на събитието Showtime Pay-Per-View на 22 април.

Гарсия беше твърдо решен да преодолее неуспеха - процес, който започна с преминаване към Джеймс , към чиято конюшня се присъедини едва няколко седмици след събитието. Този ход дойде малко след като Гарсия прекъсна връзките си с Джо Гусен след три съвместни двубоя.


По-голямата битка обаче дойде с Golden Boy Promotions, неговия вече бивш промоутър. Двамата се оказаха в съдебно дело по-рано това лято, но временно оставиха настрана различията си, за да може Гарсия да продължи напред в кариерата си.

Колко дълго ще останат заедно, предстои да разберем. Гарсия обаче няма да допусне това да спре още повече кариерата му. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес