Зареждане

Посягат на боксовия гений Ивайло Маринов

Посягат на боксовия гений Ивайло Маринов
Публикувано на: Октомври 23, 2012 в 15:43 ч

В спортна редакция на БТА се получи декларация от Варна по повод конфликт между комисия на варненския общински съвет и боксьор номер 1 на България за 20-ти век Ивайло Маринов, в която пише:

до
министъра на физическото възпитание и спорта господин Св. Нейков

копие:

до
Българския олимпийски комитет госпожа Ст. Костадинова

до
председателя на общински съвет - Варна господин Н. Апостолов

до
кмета на община - Варна господин К. Йорданов

Декларация
от Сдружение на спортни клубове "Черно море" - Варна
Обединени спортни клубове ЖСК-Спартак - Варна
Съвет на спортните клубове в гр. Варна

Уважаеми госпожи и господа,

Цялата спортна общественост на гр. Варна е разтревожена от емоционалното заседание на Постоянната комисия "Собственост и стопанство" към Общинския съвет - Варна, проведено на 09.10.2012 година.

Със свое решение със 7 "за" и 5 "въздържали се" гласа се обявява конкурс за отдаване под наем на заведение за хранене - сглобяема конструкция. Това заведение е предоставено на олимпийския ни шампион по бокс Ивайло Маринов от Община - Варна във връзка с изключителните му резултати в обастта на спорта:
олимпийски шампион - Сеул 1988, бронзов медал - олимпийски игри в Москва 1980, световен шампион - 1982 г, носител на световна купа - 1981 г, европейски шампион - 1981,1983,1989,1991 год., вицешампион на Европа - 1985 г., Спортист на столетието на гр. Варна, почетен гражданин на гр. Варна и единствен носител на орден "Стара планина" в гр. Варна.

В редица страни такива спортисти, особено олимпийски шампиони, са награждавани с парични средства и с предоставяне на малък бизнес. Варна в това отношение е може би единствената община в България, която достойно уважи своя съгражданин, прославил България в такива световни спортни форуми, когато светът е ставал на крака да слуша "Мила Родино" и да отдаде заслужено уважение на един голям спортист и българин.

Смятаме за недостойни решения от такъв характер. Те нанасят огромни вреди на българския спорт и го лишават от достойни последователи на големи спортисти като Ивайло.

Уважаеми госпожи и господа,

Варненският спорт апелира и настоява за Вашата намеса, за да се стопира такова унизително за Варна и обществото решение. Очакваме Вашата незабавна реакция!

Декларацията е подписана от ССК Черно море, изп. директор Б. Бонев, от ОСК ЖСК - Спартак, зам. председател Ив. Иванов и от Съвета на спортните клубове в гр. Варна, председател Ем. Нейков.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес