Зареждане

Отлагат Фюри срещу Усик за февруари?

Отлагат Фюри срещу Усик за февруари?
Публикувано на: Ноември 1, 2023 в 07:13 ч
ESPN, както и няколко други медии, съобщават, че планираният двубой за безспорната титла в тежка категория между Тайсън Фюри и Олександър Усик може да бъде преместен от декември за февруари. Въпреки че все още не е направено официално съобщение, широко разпространени са подозренията, че дългоочакваната битка между шампиона на WBC Фюри и шампиона на WBA, IBF и WBO Усик няма да се състои през декември, както беше планирано. Тези подозрения се засилиха значително през изминалия уикенд, след като Фюри трябваше да се бори със зъби и нокти с легендата на UFC - и новак в бокса - Франсис Нгану в двубой, който успя да спечели само с разделено решение (след като беше изпратен на тепиха от Нгану в третата част).

Факт е, че дългоочакваният двубой между непобедените носители на титлата Фюри и Усик се бави твърде дълго. Всеки от четирите основни титулярни пояса в бокса в тежка категория се държи от Фюри или Усик. Въпреки това всеки от тях все още не се е срещнал с другия на ринга. Всъщност Фюри вече беше на път да се изправи срещу Нгану, когато беше съобщено, че най-накрая е подписан договор за двубой с Усик. Сега, след като Фюри почти бе победен срещу новак в бокса, битката с Усик вероятно ще бъде отложена още повече. За съжаление няма как да знаем дали двамата бойци изобщо ще се срещнат на ринга. Договорът за двубоя е подписан, но това е бокс - спорт, в който всичко може - или не може - да се случи.

Усик беше в Саудитска Арабия в събота, когато Фюри и Нгану се изправиха на ринга. Подобно на мнозина, той изглеждаше зашеметен, когато Нгану повали Фюри в третата част. Той също така не изглеждаше особено впечатлен от цялостното представяне на Фюри, когато говореше пред медиите след края на боя. Бившият безспорен носител на титлата в полутежка категория, станал носител на обединената титла в тежка категория, неглижира цялата случка, след като Фюри получи спорна победа с решение, но беше ясно, че Усик не е доволен от случилото се на ринга. Въпреки това, въпреки че Фюри очевидно имаше лоша вечер - най-малкото - в събота, той остава непобеден шампион, което означава, че и двамата с Усик все още са подписали договор за всички награди в тежка категория.

Фюри твърди, че не се интересува от това дали ще стане безспорен световен шампион в тежка категория, или не, и това може и да е вярно. Все пак спорт като бокса заслужава крале на дивизиите и Фюри и Усик дължат на себе си най-накрая да се изправят един срещу друг.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес