Зареждане

Остин Траут грабна титлата на BKFC от страховития Паломино

Остин Траут грабна титлата на BKFC от страховития Паломино
Публикувано на: Февруари 3, 2024 в 08:05 ч
Бившият шампион на WBA по бокс Остин Траут добави още един пояс към своята колекция, като спечели титлата на BKFC в полусредна категория.

Траут се качи на ринга в Seminole Hard Rock Hotel & Casino в Холивуд, Флорида, срещу Луис Паломино, когото мнозина определят като боксьор №1 с голи ръце. Но след пет рунда традиционният боксов опит на Траут блесна, за да спечели единодушно с 49-46 точки титлата и да нанесе на Паломино първото си поражение в бокса без ръкавици.


Траут контролираше действието в началото с бърз десен удар, който насочваше към тялото и главата. Паломино търсеше своите пролуки, като се стремеше да се прикрива и да настъпва отгоре с крошета - и нанесе добро с лява ръка. Началният рунд сякаш премина неусетно.

Паломино увеличи интензивността в началото на втория рунд, като нападаше с удари и вкарваше Траут в клинчове към въжетата. Траут продължи да работи с джебовете си и вкара хубав къс ъперкът, когато Паломино скъси дистанцията.

Подобен подход на двамата бойци започна 3-ия рунд. Паломино продължаваше да бъде агресивен, което даваше възможност на Траут да нанесе няколко добре премерени контраатаки.

В началото на 4-ия рунд Траут обикаляше от външната страна, като разчиташе движенията на Паломино. В разгорещената размяна на удари Траут удари Паломино в брадичката, а след това сякаш го избута на земята. Съдията отсъди това като първи нокдаун в двубоя. Паломино се изправи на крака и битката продължи в последния рунд.

Контролирайки центъра, Траут накара Паломино да дойде при него, а шампионът се справи със задачата. Паломино започна яростно да гони Траут по ринга, което развълнува публиката. Траут избягваше и се забавляваше, докато не прозвуча последният гонг.


Общият брой удари, показан в хода на мача, беше в полза на Траут - 99 на 40, което се отрази и на съдийските карти.

По време на интервюто си след двубоя Траут благодари на Паломино, но също така обеща да задържи титлата дълго време.

"Аз съм шампионът на BKFC и ще бъда тук още дълго време, така че се уморете от мен", каза Траут. "Можете да се уморите от мен, но аз няма да отида никъде".

Траут подобрява резултата си до 2-0 под шапката на BKFC, докато Паломино си тръгва с първата си загуба в състезанията по бокс с голи ръце с рекорд от 9-1.

BKFC ще проведе 58-мото си издание в София, България на 22-ри март, в което ще участват бойци от 13 държави в боеве с голи ръце. Не пропускайте шанса да бъдете свидетели на живо на това събитие. Билетите са в продажба на kupibileti.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес