Зареждане

Националите ни с поражения в здрави битки в Кувейт

Националите ни с поражения в здрави битки в Кувейт
Публикувано на: Юли 27, 2022 в 09:03 ч
БФ Бокс
Ергюнал Себахтин и Уилиам Чолов допуснаха поражения и се разминаха с медалите от силния турнир в Кувейт. Двамата отстъпиха в много драматични и оспорвани битки на представители на Иран на четвъртфиналната фаза.

В категория до 51 килограма Себахтин загуби от Мустафа Риги. Европейският сребърен медалист при 48-килограмовите проведе тежка среща, като имаше видим превес в последния рунд, но съдиите прецениха да дадат победата на иранеца.

По сходен начин се разви и срещата на Уилиам Чолов при 80-килограмовите. Националът ни, който е многократен европейски шампион за юноши и младежи, отстъпи на Мирахмади Бабахеидари. Чолов имаше предимство през по-голямата част от двубоя, но в крайна сметка му бе присъдена загуба с 2:3 гласа.

„Като цяло съм доволен от представянето и на двамата. Спокойно можеха да продължат и към полуфиналите. Направиха много силни мачове и останалите колеги и специалисти тук ги поздравиха за нивото, което показаха. Имаме още работа, турнирът е етап от развитието им. Трябва да продължим да работим, за да не оставяме възможност на съдиите да определят изхода на срещите“, каза от Кувейт треньорът Борислав Бояджиев. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес