Зареждане

Намушкаха боксов национал

Намушкаха боксов национал
Публикувано на: Октомври 28, 2008 в 22:43 ч

Боксовият национал Спас Генов е намушкан с нож в Бургас. Това научи БТА от МВР. Инцидентът е станал около 16.00 часа на централния площад "Тройката", където Генов се разхождал с приятелката си. По данни на очевидци нападателите са били четирима. Генов е ранен в областта на шията, в близост до сънната артерия. Няма опасност за живота на пострадалия, казаха дежурни лекари в МБАЛ-Бургас. Миналата година спортистът бе арестуван за кражба в Сливен. Генов е родом от Бургас.

Вендета е основната версия за атаката срещу атаката към един от най-добрите български боксьори за последните 10 години - Спас Генов. Той беше намушкан с нож в шията на централния площад в Бургас. Нападателите са били четирима. Полицията издирва нападателите, които са били описани от боксьора. Няма опасност за живота на бургазлията, раната е в близост до сънната артерия.
Генов премина при професионалистите през тази година. Той спечели два мача. 27-годишният талант записа първия си успех през май след технически нокаут срещу Мерджетин Юсеинов. След това през юни се изправи срещу ветерана Радослав Гайдев на галавечер в зала "Христо Ботев". Генов спечели с технически нокаут в шестия рунд.

спас генов бокс


При аматьорите Генов е седем пъти индивидуален шампион на България. Най-големият му успех е сребърният медал от европейското първенство в Пловдив през 2006 г. Талантът често се забърква в неприятности. Той е с условна присъда, след като миналата година беше арестуван при опит за кражба в Сливен. Тогава той беше спипан да измъква каса от фирмен офис.
Според източници на "Спортал" Генов се е забъркал в скандал в нощен клуб. Инцидентът е станал в морския град. Именно той е причина за атаката срещу него.

Бившият национал не за пръв път се изправя срещу изваден нож. Той влезе в скандал с македонеца Вели Мумин по време на лагер с представителния тим на базата "Белмекен" през миналата година .Тогава много по-ниският боксьор от югозападната ни съседка извади нож и тръгна да коли Генов. Причината е обида, насочена към приятелката на Мумин.

Източник: БТА, Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес