Зареждане

Може ли Майк Тайсън да се боксира с жени, ако си смени пола ?

Може ли Майк Тайсън да се боксира с жени, ако си смени пола ?
Публикувано на: Юни 8, 2023 в 17:00 ч
Неотдавнашният дебат за транссексуалните спортисти в женския спорт постави легендарния боксьор Майк Тайсън в светлината на прожекторите.

По време на дискусия в комисията по вътрешния правилник републиканският представител Ралф Норман от 5-ти район на Южна Калифорния спомена Тайсън, докато се противопоставяше на включването на транссексуални жени в цисполовите женски спортове.

Норман твърди, че въпреки че жените са постигнали значителен напредък в спорта, би било несправедливо да ги изправят срещу мъже от калибъра на Тайсън. Обръщайки се към демократа Марк Такано, той повдигна въпроса:

„С възможностите, които жените имат сега, включително в ММА, където спортистките печелят силни последователи, какво ще стане, ако позволим на спортисти като Майк Тайсън да се състезават ? Би ли било честно ? Представете си, че член на вашето семейство участва в този сценарий. Това е несправедливо."

Такано, въпреки че призна легитимността на дебата, не даде пряк отговор. Такано твърди, че фокусът на дискусията трябва да бъде върху включването на транссексуални жени в университетските спортове, оставяйки решенията за състезания на елитно ниво на индивидуални промоции.

Камарата на републиканците прие законопроекта, официално известен като „Закон за защита на жените и момичетата в спорта“, с 219 гласа на републиканците и нула гласа на демократите. Белият дом на Байдън заяви, че на законопроекта ще бъде наложено вето при пристигането му.

За да докажат комедийния характер на случая, феновете откриха монтаж на комедиен филм, в който Ана Фарис е накарана да се бие срещу Тайсън с перука.

По време на епизод от неговия подкаст Hotboxin with Mike с участието на комика Бил Махер, Тайсън сподели мислите си за транссексуалната плувкиня Лиа Томас. Махер подчерта победите на Томас в състезания по плуване срещу цисполови жени, въпреки че все още има мъжка анатомия. В отговор Тайсън коментира:

"Ако имаш мъжки гениталии, не можеш да се състезаваш, скъпа."

Вие какво мислите по тази тема ?
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес