Зареждане

Мотивираният Девин Хейни се зарича да 'сложи край на Райън Гарсия и да го извади от бокса'

Мотивираният Девин Хейни се зарича да 'сложи край на Райън Гарсия и да го извади от бокса'
Публикувано на: Март 29, 2024 в 15:00 ч
Шампионът на WBC в суперлека категория Девин Хейни заяви, че не обръща внимание на приказките, идващи от неговия опонент на 20 април Райън Гарсия по време на подготовката за сблъсъка им в Ню Йорк.

Поведението на Гарсия е било постоянно обезпокоително в социалните медии, до такава степен, че Хейни не може да слуша повече.

"Не, изключих го тотално. Райън може да каже каквото иска да каже. На мен не ми пука", заяви Хани.

След това, попитан дали е обиден, Хейни добави: "Всичко е бизнес, никога не е лично."

Хейни говори пред медиите преди тренировка в залата на Top Rank в Лас Вегас и отговори на много въпроси, които бяха свързани със състезанието, включително дали смята, че битката изобщо ще се състои.

"Много съм уверен, че битката ще се случи", заяви Хейни. "И двамата подписахме договори, битката е в ход. Райън тренира, аз тренирам. Нямам никакво съмнение, че битката ще се случи.

"Няма да кажа, че не съм мислил, че може да не се случи по това време, абсолютно, но Райън тренира, той е мотивиран да се бие, а аз бях мотивиран да се бия и това ще се случи.

"Основната ми цел е да остана фокусиран и каквото и да покаже Райън, аз ще бъда готов за това. Знам, че Райън ще влезе там и ще се опита да окаже натиск, ще излезе с размах и ще излезе много аткивен, както прави винаги, но аз ще го сломя. Ще го смачкам. Ще го прегазя, независимо от всичко.

"Райън говори толкова много, че имам чувството, че това ме мотивира още повече, просто да го приключа и да го изхвърля от бокса, защото не приема спорта сериозно, както трябва, защото не е добър модел за подражание на хората. Той има своята платформа, но не се възползва по най-добрия начин от нея."

Хейни е с баланс 31-0 (15 нокаута) и за последно победи категорично Реджис Прогрейс в Сан Франциско през декември.

 Запитан за трите си мечтани двубоя, Хейни заяви, че те ще бъдат той срещу Гервонта "Tank" Дейвис, Субриел Матиас и Теофимо Лопес, и каза, че с Матиас може да се случи по-скоро, тъй като и двамата работят с промоутъра Еди Хърн.

"Аз съм човекът, който тормози хулиганите. Аз съм човекът, който се намесва, когато никой не иска да го направи", продължи Хейни. "Аз съм човекът, който се намесва и спасява положението, така че може да се наложи аз да спася положението и да отида да се бия с Матиас.

"Тази битка с Матиас може да се осъществи, ако Тео я иска, можем да се бием и с него. Искам да правя най-големите битки там с най-добрите бойци в света, защото наистина вярвам, че съм най-добрият и не само говоря, не само в туитър го казвам, а съм истински. И вижте автобиографията ми. Тя показва... От по-младите момчета аз съм единственият, който се справя. Не, всъщност трябва да сваля шапка на Тео, Тео също го прави." 

Има още един мечтан двубой, който Хани иска да види е между Канело Алварес и топ претендента Дейвид Бенавидес. Хейни твърди, че неговият двубой с Гарсия на 20 април е по-голям от този на Канело с Хайме Мунгуя, най-вече защото смята, че той и Гарсия са известни на повечето фенове на бокса, а Мунгуя не е.

И въпреки че не показа неуважение към мексиканеца преди двубоя му с Канело на 4 май, Хейни също така иска да види битката, която останалата част от боксовия свят иска.

"Това е гадна работа точно там", усмихна се той, обсъждайки Канело и Бенавидес.

"Няма да кажа, че Канело го избягва, защото знаем CV-то на Канело. Не мога да кажа, че той избягва някого. Но дали бърза да се качи на ринга с него? Не мисля, че е така.

"Мисля, че той вижда по-лесни битки, но Канело има биография, която много малко хора в бокса имат, така че не мога да кажа, че той се отказва от някого. Просто мисля, че трябва да има смисъл, а той каза, че иска 150 млн. долара, но промоутърът на Бенавидес, Сампсън Левкович също каза, че това е реалистично, така че не можем да кажем, че го отбягва, ако тази цифра е реалистична.

"Бенавидес, мисля, че е един от най-добрите в спорта в момента. Той е на върха на своята игра. Много харесвам Бенавидес. Това е двубой, който бих искал да видя - той и Канело. Има много малко битки в бокса, които всъщност биха ме развълнували."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес