Зареждане

Михаил Делев представи историята на българския бокс

Михаил Делев представи историята на българския бокс
Публикувано на: Май 28, 2010 в 14:00 ч

Спортният журналист Михаил Делев представи невероятната книга „Рингът на бедните момчета", в която е описана пълната история на българския бокс до 2009 г. Луксозното издание с дебели корици е в два тома от по 420 страници. Авторът събра десетки бивши боксьори, треньори, съдии и деатели на церемония в Музея на спорта в София. Представянето уважиха първият медалист за България от олимпийски игри - Борис Георгиев - Моката и олимпийският шампион от Мюнхен'72 Георги Костадинов. Легендарният Ивайло Маринов също пристигна в столицата, но постъпи по спешност в болница заради проблеми с устната кухина.

„Бързам веднага след церемонията да му занеса книгата, за да може да чете. Ивайло е добре, чух се с него вечерта - успокои всички приятели на бокса Михаил Делев. - В това издание казвам истината, както съм я видял. Струваше ми много усилия, но се надявам резултатът да се хареса на всички читатели."

Изданието спокойно можеше да бъде представено като енциклопедия. В него има събрани резултати и обзори от всички държавни, европейски, световни първенства, както и олимпиади от създаването на Българска федерация бокс. Не е подминат най-стария международен турнир на Стария континент - „Странджа". Отбелязани са най-великите български боксьори, треньори и деятели. В книгата попадат репортажи от преди много години за изминали състезания. Отбелязани са и най-добрите боксови центрове в страната.

Цената на всеки един от двата тома е 13 лв. или общо 26 лв. Все още не е ясно как ще става разпространението на изданието. Книгата е плод на 4-годишен труд на автора.

бокс
 

източник: sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес