Зареждане

Майк Тайсън: Боксьорите винаги ще изкарват повече пари от ММА бойците

Майк Тайсън: Боксьорите винаги ще изкарват повече пари от ММА бойците
Публикувано на: Април 10, 2020 в 10:07 ч
Бившият шампион в тежката категория, Майк Тайсън е голям фен на смесените бойни изкуства (ММА), но не мисли че бойците там ще могат да се мерят финансово с боксьорите.
 
Вижте също: Литературно четене на биографията на Майк Тайсън - на живо в MMA.BG

Има немалко боксьори, които изкарват повече пари от най-големите бойци на UFC.

Освен суперзвездата Конър Макгрегър, много малко са бойците, които са взимали седемцифрени суми.

Дори най-големият хонорар на Макгрегър бе получен, когато се състезаваше в бокса срещу Флойд Мейуедър през август 2017-та. Тази битка бе на второ място по приходи от pay-per-view с 4 милиона поръчки.
 

Освен ирландеца много UFC бойци могат само да си мечтаят за милиони приходи от двубой. Последният опонент на Макгрегър, ветеранът в UFC Доналд Серони взе базов хонорар от 200 000 долара.

Тлъстия чек на Макгрегър от битката с Мейуедър приласка много UFC бойци открито да предизвикат други боксьори на битки.

Въпреки че се справят много добре с платените гледания и разпродават зрителските места на събитията си ММА е далеч от заплащанията в бокса.

Вижте също: Дарън Тил призова за по-високи заплати

Майк Тайсън, на чият биография ще направим литературно четене в понеделник, няма идея защо разликата е толкова огромна между двата спорта, но като монополист UFC не изпитва нужда да чува призивите на много от бойците за увеличаване на хонорарите.

"ММА винаги ще има много повече гледаемост и съдържание от бокса, но боксьорите винаги ще изкарват повече пари от ММА бойците," категоричен е Майк.

"Интересно е защо не изкарват повече пари, не виждам логиката. Не знам... те може би не генерират толкова приходи. Атрактивно е, вълнуващо е... но UFC бойците не изкарват достатъчно пари."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес