Зареждане

Мани Пакиао води преговори за мач срещу Амир Хан

Мани Пакиао води преговори за мач срещу Амир Хан
Публикувано на: Октомври 29, 2023 в 06:00 ч
Боксовата легенда Мани Пакиао потвърди, че се водят преговори за боксов мач срещу Амир Хан, насрочен за следващата година. В ексклузивно интервю за Mail Sport Хан разкри, че дискусиите с Пакиао са достигнали напреднал етап и двамата ще се състезават в епичен сблъсък в Саудитска Арабия.

Хан за последно излезе на ринга срещу Кел Брук през февруари 2022 година, но в крайна сметка той загуби. Междувременно Пакиао не се е състезавал от август 2021 г. след поражението си от Йорданис Угас. Пакиао и Хан се засякоха в Саудитска Арабия, където посетиха битката между Тайсън Фюри и Франсис Нгану.

Пакиао недвусмислено потвърди пред Mail Sport, че преговорите с Хан наистина са в ход.

"В момента работим върху това. Очакваме битката да се проведе следващата година. Битката ще бъде на 67 килограма.”, каза Мани

Пакиао също изрази стремежа си да бъде част от Олимпиадата през следващото лято в Париж. Ако успее, той ще осигури първия златен медал на Филипините в бокса на 45-годишна възраст. Хан се изправи пред неуспех през април, като получи двугодишна забрана заради положителна проба за допинг тест.

Това наказание трябва да приключи през април 2024 г., отлагайки всяка потенциална среща с Пакиао дотогава. Мани е спечелил удивителните 12 големи титли в осем различни тегловни категории. За отбелязване е, че той е единственият боксьор, който е постигнал линеен шампионат в пет тегловни категории.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес