Зареждане

Мани Пакиао плаща над 5 милиона след загубено дело с Paradigm Sports

Мани Пакиао плаща над 5 милиона след загубено дело с Paradigm Sports
Публикувано на: Май 4, 2023 в 20:00 ч
Мани Пакиао загуби съдебната си битка с Paradigm Sports.

Това се случи, след като съдебните заседатели в Ориндж Каунти, Калифорния, застанаха на страната на мениджърския екип заради нарушение на договора, заведено срещу боксьора. Съдът присъди 5,1 милиона долара на Paradigm Sports, както и поне 2 милиона долара адвокатски хонорари, които трябва да бъдат платени.

Paradigm Sports може също да събира 10 процента годишна лихва върху сумата на присъдата отпреди три години. Част от решението беше изплащането на 3,3 милиона долара, които Paradigm даде на Пакиао като аванс, след като подписа с него.

Други 1,8 милиона долара бяха наложени срещу него като обезщетение. Като цяло Пакиао ще плати над 8 милиона долара, след като загуби делото в съда. Делото беше заведено през юни 2021 г., след като Paradigm Sports, същата агенция, която представлява суперзвездата на UFC Конър Макгрегър, твърдеше, че компанията преговаря за битка между Пакиао и Майки Гарсия.

Битката се разпадна, след като бизнес партньорите на Пакиао са се намесили и боксьорът в крайна сметка работи с Premier Boxing Champions на Ал Хеймън, докато подписва за битка срещу Ерол Спенс.

Това доведе до завеждането на делото от Paradigm, търсещо обезщетение. Същевременно те загубиха Гарсия като клиент в процеса.

Сега Пакиао трябва да плати 5,1 милиона долара, заедно с адвокатските хонорари, след като загуби делото за нарушение на договора. Съдът реши, че 44-годишният боец е действал недобросъвестно.

Състоянието на Пакиао се оценява на над 200 милиона, така че той може да си позволи да плати толкова милиони.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес