Зареждане

Любомир Геджев: BKFC търсят бъдещите си шампиони в България

Любомир Геджев: BKFC търсят бъдещите си шампиони в България
Публикувано на: Юни 6, 2023 в 12:00 ч
Една от най-големите бойни организации в световен мащаб е на път да направи събитие в България.

Става въпрос за шампионатът по бокс с голи ръце BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship). Атрактивният турнир има близо 40 издания на година, което го прави равностоен на UFC по брой събития. А гледаемостта му е в цял свят с излъчвания по спортни канали като ESPN и с милиони последователи в социалните мрежи.

Битките с голи ръце са истинско зрелище за любителите на истинските двубои и привличат известни спортисти от бокса и MMA, включително и шампиони от UFC, които влизат в патентования кръгъл ринг на американската организация.


България е на път да се превърне в център на Европейското развитие на турнира, благодарение на Любомир Геджев и LG Sports & Entertainment.

"Забелязах, че доста събития искат да правят събития в Европа и други части на света, като PFL, Bellator, BKFC и др. В стремежа ми да се срещна с някои от тях най-сериозна комуникация започнахме с BKFC," сподели Геджев за MMA.BG. "Дейвид Фелдман, президентът на организацията, ми се обади есента миналата година, а после се запознахме и лично в Маями през ноември. По време на срещата успях да го убедя защо подходящо място за стъпване в Европа е България."

Несъмнено България има много преимущества за домакин на такива бойни събития - все още по-ниски разходи в сравнение със Централна Европа, около нас държавите са фенове на бойните спортове и битките се приемат добре от обществото, а и пазарът голям на страните от България - Гърция, Турция, Полша, Словакия и всички държави на Балканите.

Стъпването на BKFC в България, ще я направи петата държава в света, която ще бъде домакин на събитие от веригата BKFC, като се очаква огромен международен интерес от феновете на зрелищните битки в региона. Другите държави, в които организацията прави събития са САЩ, Мексико, Англия и Тайланд.

Първата стъпка към пробивът на BKFC в Европа е т.нар. "tryouts" или кастинг за местни бойци.


Начинът по който BKFC подбират състезатели е чрез tryouts. На тях е важно да се види дали боецът има правилния изказ и поведение пред камерата - дали знае как да говори, как да се държи, както и физическата му подготовка и уменията му.

"На няколко пъти Дейвид Фелдман ми спомена, че не държат на състезатели, които са изключително добри като техника, но не могат да се продават, т.е. куца им медийната изява. Това ми беше казано неведнъж, когато дискутирахме кастингите. От това разбирам колко е важно за тях как един боец се държи и какъв имидж има, за да привлече интереса на аудиторията."

Като структура кастингът представлява интервю с всеки боец, на което всеки разказва историята си - какво е тренирал, къде и от колко време, къде се е състезавал. След това се правят и физически активности, които могат да включват бой със сянка, чували, лапи, лицеви опори, бърпийта и други общо-физически упражнения. Възможно, но незадължително е и да се направят уговорени спаринги между атлетите, за да се види движението им на ринга.

Форма за регистрация за кастинг за BKFC за Европа.


До момента такъв шанс за българските бойци като трамплин към бърза кариера в световен мащаб и в една от най-големите организации в света не е имало.

Именно затова мениджърската компания на LG Sports & Entertainment окуражава повече български атлети да се възползват от възможността. Мениджърската агенция се грижи за бойците си във всеки аспект от развитието на кариерата на бойците в чужбина.

 
"Вчера имах разговор с Дейвид, в който обсъждайки файткартата за предстоящото събитие, което е планирано за 2-ри септември, че то ще бъде един вид подбор за бойците, които сме одобрили на кастинга. Тези от тях, които покажат желание за развитие и атрактивна игра, независимо дали победят или не, ще им бъде предложен договор за 3 до 5 мача с крайна цел САЩ и изява на състезателите там.

Това е изключително праволинеен и ясен индикатор, че BKFC търсят бъдещи шампиони, които идват извън територията на Америка. Всичко, което правим в мениджърската компания LG Sports & Entertainment е възможност за кариерно развитие извън България и представяне на световен пазар.

Кастингът е подбор на определени състезатели, но за одобрените е важно как се представят на самото събитие в края на годината. Тези от тях, които направят добър мач, ще им бъде дадена възможност да участват в платформа, която след UFC е може би най-успешната, грандиозна и добре платена."

От разговорите с Дейвид Фелдман става ясно, че се търсят атрактивни и колоритни бойци, каквито вярваме, че има немалко в България. Регистрацията за кастинга е с крайна дата 7-ми юни, а формуляра за попълване е на адрес www.mma.bg/bkfc

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес