Зареждане

Кубрат Пулев може да се бие отново в София

Кубрат Пулев може да се бие отново в София
Публикувано на: Май 20, 2017 в 08:47 ч
Източник: novsport.com
„Смятам, че до няколко седмици ще има яснота дали ще се изправя срещу Антъни Джошуа. Ако има такъв мач, то може и битката за световната тила да е в България.”

Това каза Кубрат Пулев, който е официален претендент претендент за пояса във версия Международна боксова федерация (IBF) и по регламент трябва да се изправи срещу Джошуа. Британецът обаче помоли организацията да задържи титлата в случай, че Владимир Кличко се възползва от правото си на реванш, съобщава novsport.com.
 
„В момента Джошуа води преговори с Кличко за реванш. Ние естествено настояваме да се изправя за световната титла, а не да ги чакаме тях да си играят, защото те могат да отлагат и да се мотаят", посочи Пулев.
 
"Затова сме изпратили писмо до Международната боксова федерация, за да се играе за този пояс. Ако обаче му го отнемат, то аз ще трябва да играя с Карлос Такам, тъй като той е следващият в ранглистата, а аз съм задължителен претендент. Този мач също може и да е в България, нищо не се знае. За мен това ще е най-голямата радост и вече съответно трябва да победим. Ще е голям плюс не само за мен, но и за България, а и за хората ще е приятно”, обясни Кобрата, а после бе запитан срещу кого предпочита да се изправи - Джошуа или Такам?
 
 „Аз не веднъж съм казвал, че нямам проблем да изляза срещу когото и да е. За мен това е едно предизвикателство. Важното е да опитаме и да се борим. Аз смятам, че имам много енергия и много сила, за да победя и да стана първи.”

Дали Кубрат Пулев е разговарял с новия световен шампион?
 
„Не, никога не съм говорил с Джошуа.”

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес