Зареждане

Критикуват Девин Хейни, защото не пости в Рамадан

Критикуват Девин Хейни, защото не пости в Рамадан
Публикувано на: Март 26, 2024 в 14:00 ч
Девин Хейни, безспорен шампион по бокс в лека категория, е изправен пред критики от мюсюлмани, че не пости по време на свещения месец Рамадан, докато се подготвя за следващата си битка.

Във видео, публикувано онлайн, Хейни призна, че не може да гладува, докато е в тренировъчен лагер. С бокса той изхранвал своето семейство и нямало как да гладува и жадува от сутрин до вечер. 
Хейни вярва, че Аллах го разбира, защото знае неговите намерения. Девин планира да отслужва молитвите си по време на Рамадан колкото е възможно повече.

Той отбеляза, че миналата година е постил половината от Рамадана по време на тренировъчния си лагер. Въпреки мотивите му, някои обвиниха 24-годишния боксьор, че е „фалшив мюсюлманин“, защото не спазва напълно задължителния пост по време на Рамадан.

Други го защитиха, като казаха, че има ислямското право да бъде освободен от гладуване поради физически натоварващия характер на професията му по време на лагера. Критиката подчертава натиска и контрола, пред който могат да се изправят публично практикуващите мюсюлмани по отношение на спазването на религиозните задължения, особено от самата общност.

Как задължителните религиозни практики трябва да бъдат балансирани спрямо професионалния и личния контекст е продължаващ дебат сред мюсюлманите. От своя страна Хейни поддържа мюсюлманската си идентичност и изглежда прави всичко възможно да поддържа религиозни практики като молитва и пост, когато боксовата му кариера позволява.

В края на април Хейни ще се изправи срещу Райън Гарсия в Лас Вегас.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес