Зареждане

Канело ще съди DAZN, Golden Boy и Де ла Оя

Канело ще съди DAZN, Golden Boy и Де ла Оя
Публикувано на: Септември 9, 2020 в 08:50 ч
Шампионът в средната категория по бокс, Канело Алварез е бесен, че не може да си уреди двубой заради проблеми с договорките между своя промоутър и партньора за излъчвания на неговите битки. Затова боксьорът реши да пренесе спора в съда.

Алварез е завел дело срещу Golden Boy Promotions и собственика на промоутърската агенция Оскар Де Ла Оя както и срещу DAZN в САЩ, искайки 280 милиона долара.

Мексиканската звезда твърди, че има множество неспазени точки в договорите им, както и измама.

"Въпреки големия успех на Алварез, нито DAZN, нито Golden Boy спазиха уговорките по договор. В резултат на това те нарушиха обещанията си, което причини вреди на Алварез в размер на поне 280 милиоина долара," се казва в жалбата.

Алварез трябваше да се бие поне 2 пъти годишно, но заради пандемията от коронавирус и проблемите между DAZN и Golden Boy за това кой да бъде следващия му противник, той остана дълго неактивен. Последното му излизане на ринга бе през ноември, когато нокаутира Сергей Ковальов в 11-тия рунд.
 

"Аз съм най-добрият в света. Не ме е страх от никого. Няма да позволя заради лошата комуникация между DAZN и Golden Boy да търпя загуби и да не стъпвам на ринга," сподели Алварез. "Заведох дело, за да мога да се върне към бокса и да дам на феновете си шоуто, което те заслужават."

DAZN искаха Алварез да се бие срещу Генади Головкин, с когото имат договор, за трети път, след като първите две битки приключиха със спорно равенство и още по-спорна победа със съдийско решение. Третият им двубой щеше да е с много заряд, затова от DAZN предпочитаха него, вместо Ковальов.
 

По-рано тази година според различни източници, битката е трябвало да се проведе този месец, като преди това Алварез е трябвало да се бие и с Били Сондърс през май.

Но заради пандемията от коронавирус нито една от тези битки не бе обявена.

През юни спортните събития се възобновиха, както и преговорите за следваща битка на Алварез, но DAZN са поискали да съкратят парите наполовина за Алварез, ако той не се съгласи да се бие с Головкин.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес