Зареждане

Иноуе победи Дохини заради контузия в 7-ия рунд

Иноуе победи Дохини заради контузия в 7-ия рунд
Публикувано на: Септември 3, 2024 в 16:36 ч
Наоя Иноуе се изправи срещу ирландеца Ти Джей Дохини. "The Monster" Иноуе искаше да защити боксовата си титла.

Роденият в Япония Наоя Иноуе влезе в мача с безупречна серия от 27-0 победи. Със силата в ръцете си той е спечелил почти деветдесет процента от мачовете си чрез нокаут. Носител на титлите на WBA, WBC, IBF, WBO и The Ring в две теглови категории, Ти Джей Дохини искаше да си върне част от предишното злато.

В първия рунд Иноуе успя да притисне Дохини до въжетата и да нанесе мощна комбинация. Ударът на "The Monster" също намери място в откриващия рунд.

Роденият в Ирландия Дохини беше много по-активен с удари във втория рунд. Деснячката се приземи със значителен ефект от Иноуе и добави кроше в тялото към края на рунда. Японският нокаутьор се стремеше да комбинира високи и ниски удари, като варираше удари в тялото и главата.

Иноуе беше много по-активен с високите си удари с откриването на 3-ия рунд. Дохини намираше успех с комбинирани удари, завършващи с атаки в тялото.

Дихини пласира мощен ляв прав в 4-ия рунд, който отпрати назад главата на противника му. 37-годишният спортист отговаряше на своя опонент от японски произход през целия рунд, но беше притиснат в ъгъла и понесе няколко удара в тялото.

Дохини се стремеше да задуши противника си в 5-ия рунд, като успя да притисне Иноуе в ъгъла. Ударите му в тялото намираха целта си, но Иноуе започна да отговаря с по-голяма сила. Иноуе успяваше да пласира удари в главата и тялото, докато ирландският му опонент продължаваше да е зает с комбинации.

В началото на 6-ия рунд Дохини прояви активност, но бе подпрян до въжетата от родения в Япония шампион. Дохини получи десен прав, но отвърна на удара с кроше. Деснячката на Иноуе се приземяваше с впечатляващ ефект, а към нея се добавяше и балтия. Със серия от удари Иноуе искаше да прекрати боя в края на 6-та минута, но гонгът спаси ирландския боксьор.

Иноуе нанесе серия от крошета и Дохини започна да куца, държейки се за кръста. Изглеждаше, че става дума за контузия на крака или гърба и съдията прекрати двубоя в 7-ия рунд поради травма. Поредната победа с ТКО бе спечелена от шампиона Наоя Иноуе.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес