Зареждане

Иман Хелиф към хейтърите: Оставям ви на Аллах!

Иман Хелиф към хейтърите: Оставям ви на Аллах!
Публикувано на: Септември 9, 2024 в 18:00 ч
Иман Хелиф, алжирската олимпийска шампионка по бокс, се нахвърли срещу транссексуалните бунтове и недоразумения, възникнали около нея. Илон Мъск и редица други видни фигури заклеймиха боксьорката и я поставиха в лоша светлина. Няколко седмици след целенасочената клеветническа кампания по време на Олимпийските игри в Париж, Хелиф се разбунтува. 

Алжирската боксьорка отговори на критиците си. Включително американският милиардер Илон Мъск. Хелиф получи забрана от Световното първенство през 2023 г. от Международната федерация по бокс за аматьори IBA поради повишени нива на тестостерон. Но по-късно получи рехабилитация от Международния олимпийски комитет МОК.

Това й позволи да участва в Олимпийските игри през 2024 г. и беше подкрепена от организацията през цялата кампания. Преди Хелиф да стане олимпийска шампионка в категория -66 кг на 9 август, тя беше в центъра на глобална кампания. Алжирката беше обвинена, че е транссексуална и й отказаха правото да участва в женски боксови мачове.

Сред най-известните й критици беше бившият президент на САЩ Доналд Тръмп. Италианският премиер Джорджия Мелони, британската писателка Дж. К. Роулинг и милиардерът Илон Мъск. След Олимпийските игри в Париж през 2024 г. руският президент Владимир Путин също се включи в кампанията срещу Иман Хелиф.

Месец след като спечели олимпийската си титла, Иман се появи в програмата Clique на Canal+. Там тя разказа откровено за периода, който е прекарала в Париж. Алжирската боксьорка не сдържа сълзите си, докато разказваше как майка й "всеки ден ходела в болница", докато самата тя била атакувана в социалните мрежи.

"Чудя се защо светът е станал толкова презрян. Като мюсюлманка, аз оставям всичко в ръцете на Аллах. Илон Мъск, ако ме мразиш, какво съм ти направила ? Нищо не съм ти направила. Ти не ме познаваш, аз не те познавам. Не знам защо направи това. 

Бяхте несправедлив към мен и семейството ми. Наранихте мен и майка ми. Преодолях този период и се надявам да бъда по-силна в бъдеще. Да съм с повече мотивация и решителност.", каза Хелиф.

Вярвате ли, че Хелиф е жена ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес