Зареждане

Илиян Марков: Боксът е като наркотик

Илиян Марков: Боксът е като наркотик
Публикувано на: Юни 7, 2021 в 16:35 ч
Илиян Марков – Светкавицата, е сред най-отдадените български боксьори. Само на 23 години бившият национален шампион при аматьорите вече има 22 професионални срещи зад гърба си.

След 6 победи (3 с нокаут), 14 загуби и 2 равни софиянецът излиза в събота вечер за един от най-сериозните тестове. Той ще се бие с непобедения британец Нейтън Хийни (11 успеха, 3 с нокаут) на галавечер във Великобритания. 10-рундовата битка от средна категория ще се предава пряко по Макс спорт 1.

„Разбрах за мача с месец по-рано. Имах време да се подготвя – разказа за youtube канала на Огнян Георгиев Илиян Марков. - Надявам се да покажа максималното. Излизам и ще търся победа. Това е един от най-сериозните съперници. Голям мач. Имам голяма възможност да изхвръкна много на високо. Да вляза в Топ 100. Той е боксьор, който не познава игра назад. Активен е с удари напред. Мощен е. Всеки има слабости. Видяхме ги с моя треньор. Обсъдихме стратегията. Знам как да играя срещу него.“

Марков се боксира за последно в началото на 2020 г.

„18 месеца са най-дългата пауза в кариерата. Не мисля, че ще окаже влияние, но от друга страна ще играя в неговия град. Той ще е домакин. 90% от мачовете навън ми дават с много близък резултат загуба, дори след като свалям съперниците в нокдаун“, добави Марков.

Българинът признава, че е имало моменти, в които е обмислял отказване, но е променял решението си.

„Боксът е като наркотик“, категоричен е Светкавицата.

Вижте какво още каза Илиян Марков преди съботната битка:
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес