Зареждане

Хърн за битката Фюри-Усик: Добре е за бокса; изобщо не завиждам

Хърн за битката Фюри-Усик: Добре е за бокса; изобщо не завиждам
Публикувано на: Октомври 1, 2023 в 19:28 ч
Това не беше "огромната" битка в Саудитска Арабия, която той се опитваше да получи, но въпреки това промоутърът Еди Хърн даде висока оценка на новаторската сделка на конкурентната организация.

В петък беше обявено, че носителят на титлата на WBC Тайсън Фюри и шампионът на WBO, WBA, IBF Александър Усик са подписали договор да се бият един срещу друг за безспорната титла в тежка категория в Рияд, Саудитска Арабия, според информацията или на 23 декември, или някъде през януари. Битката се промотира от Top Rank, Queensberry Promotions и K2. Фюри, разбира се, трябва да преодолее бившия шампион на UFC Франсис Нгану в 10-рундовата им "кросоувър" битка на 28 октомври, също в Рияд.

Обявяването на Фюри-Усик идва след слуховете, че друга голяма битка, която беше предложена за този регион, вече изглежда малко вероятна: двубой в тежка категория между бившия титуляр Антъни Джошуа и Деонтей Уайлдър. 

Хърн, който промотира Джошуа, настоя преди няколко месеца, че и двата лагера са се съгласили на двубоя и остава само спонсорът Skills Challenge Entertainment да представи договор.

Договорът обаче изглежда така и не се е осъществил.

Въпреки неуспеха, Хърн казва, че все още получава предложения от други участници за този мач.

Хърн казва, че обявяването на Фюри-Усик го е подтикнало да се опита да осъществи не само мача Джошуа-Уайлдър, но и високопрофилен мач във Великобритания между Крис Юбанк-младши и противоречивия Конър Бенън. Той отхвърли тезата, че изпитва някаква неприязън.

"Това е добре за екосистемата на бокса", каза Хърн за Фюри-Усик в интервю за iFL TV, "защото първото нещо, за което мисля, е: "Добре, трябва да направя Джошуа-Уайлдър. Трябва да направя Бен-Юбанк." Това просто поддържа всичко конкурентно и прави конкурентни и други страни, за да се провеждат големи битки там.

"Имаме нужда от тези битки", продължи Хърн. "Не гледам на това: "О, аз завиждам, че направиха тази битка." Гледам на това и си казвам: "Чудесно, това ще накара други страни, с които говорим, да ми кажат: "Хайде, искаш да си играч? Хайде да направим тази битка.

"Откакто беше обявена битката снощи, имахме два или три разговора с хора, с които говорим, и те казаха: "О, сега искаме да участваме." Това е страхотно, както казах, за екосистемата на бокса. Не изпитвам никаква завист. Животът ми не функционира по този начин, честно казано. Може би когато бях на 23, 24 години. Винаги съм казвал, че това (Фюри-Усик) трябваше да се случи досега и се надявам, че ще се случи."

Хърн казва, че се надява да успее да продуцира за Англия Юбанк-Бен или Уайлдър-Джошуа, за да не бъде страната лишена от значими боксови сблъсъци в близко бъдеще.

"Това ме кара да искам да направя Бен-Юбанк в Обединеното кралство малко повече, защото се притеснявам, че Усик срещу Фюри в Саудитска Арабия и Бен-Юбанк в Абу Даби и Джошуа-Усйлдър в Катар или Лас Вегас, това не е добре за британския бокс", каза Хърн. "Знаете какво имам предвид? Очевидно е, че отиваме там, където са парите, това искат и боксьорите, но се надявам да успеем да доведем една от тези битки в Обединеното кралство. В противен случай в Обединеното кралство няма да има касов бой, какъвто можем да организираме."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес