Зареждане

Хърн: Уайлдър никога не е побеждавал елитен боксьор, Джошуа е на нива над него!

Хърн: Уайлдър никога не е побеждавал елитен боксьор, Джошуа е на нива над него!
Публикувано на: Декември 25, 2023 в 19:35 ч
Еди Хърн, промоутърът на Антъни Джошуа в тежка категория, не се сдържа, когато обсъждаше разгромната загуба на Дионтей Уайлдър от Джоузеф Паркър.

В събота вечер Уайлдър и Джошуа бяха съорганизатори на голямо събитие в Рияд, Саудитска Арабия.

Картата беше създадена като трамплин към сблъсъка между двамата бивши световни шампиони през март 2024 г.

Този сценарий обаче беше осуетен, когато Паркър надви Уайлдър в продължение на дванадесет рунда и спечели с единодушно решение.

Двубоят беше едностранен, като 38-годишният Уайлдър почти не пускаше удари и през по-голямата част от състезанието търсеше един-единствен нокаутиращ удар. В осмия той беше сериозно наранен, но успя да издържи на атаките.

Джошуа от своя страна спря Ото Валин в пет рунда. Британската звезда има и победа над Паркър с решение в дванадесет рунда.

Въз основа на перспективните им кариери Хърн твърдо вярва, че Джошуа е няколко нива над Уайлдър. Британският промоутър често е изразявал тази позиция през годините.

"Джоузеф направи всичко правилно тази вечер. Казах в подготовката, че не оценявам Уайлдър като фаворит. Уайлдър нямаше никаква представа, нямаше никаква представа. Загуби със 120-108, загуби всеки рунд, а в края стои пред съдията и вдига ръка, казвайки: "Спечелих боя". Той не знае къде се намира", заяви Хърн пред TNT Sports.

"Такава е реалността. Това беше най-едностранчивият двубой в тежка категория, който съм виждал. Той нямаше никаква сила в  битката. Това разруши плановете ни за битката с Джошуа през март.

"Бъдещето не е Деонтей Уайлдър. Ако някой ще разваля плановете, то аз се радвам, че това бяха Джоузеф Паркър и неговия треньор Анди Ли - топ, топ мъже. Беше ли това разочарования? Не знам. Казвал съм и преди, че този човек никога не е побеждавал елитен боксьор в тежка категория. Антъни Джошуа е на нива над Дионтей Уайлдър."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес