Зареждане

Григор Саруханян отново на ринга през септември

Григор Саруханян отново на ринга през септември
Публикувано на: Август 22, 2024 в 12:33 ч
Един от най-атрактивните български боксьори Григор Саруханян стъпва отново на ринга на 14-ти септември.

Към края на летния сезон Boxing Revolution прави изцяло боксова галавечер в гр. Созопол край морето, в която ще участва Саруханян.

Сериозно възпален нерв беше причината боксьорът от София да има проблеми с използването на лявата си ръка. Дълго лечение с кортикостероиди обаче се оказва не само неефективно, но и уврежда допълнително нерва.


Тази тежка контузия го измъчваше в последните години, но след като се подложи на операция Григор споделя, че нещата са съвсем различни.

"Тази контузия доста ми пречеше. Отлагах дълго операция, но това се оказа единствения начин. За няма и два месеца се възстанових. Не съм спирал да тренирам, след операцията си взех само седмица почивка и после бях отново в залата, като разбира се не натоварвах лявата ръка.

Но поддържах постоянно форма, защото знаех че ме очаква завръщане и желанието ми за битки ме изгаряше отвътре. Това не ми даваше мир да се отпусна в почивка."

Саруханян влиза в нова категория. В битката му на 14-ти септември ще го видим в долната за него категория - 73 килограма за пръв път.

Опонентът му в Созопол ще бъде срещу Грузинеца Сандро Яянидзе. Роденият в Тбилиси боксьор има една победа и една загуба тази година и ще търси още един успех срещу българския боец.


Саруханян обаче е категоричен, че почивката го е заредила с много енергия и хъс за атрактивни битки:

"Оттук насетне всички мои опоненти да му мислят, защото се завръщам с пълна сила!

Доста хора ми писаха и чакаха с нетърпение отново да се завърна. Ето, че моментът дойде и предстояща победа ще посветя на всички мои верни фенове."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес