Зареждане

Грабеж посред бял ден! Това ли беше Ломаченко - Хейни ?

Грабеж посред бял ден! Това ли беше Ломаченко - Хейни ?
Публикувано на: Май 22, 2023 в 07:24 ч
Битката между Василий Ломаченко и Девин Хейни не се оказа толкова едностранчива, колкото мнозина очакваха. Повечето експерти преди битката увериха, че младият и силен Хейни лесно ще прегази застаряващия украинец.

Ломаченко обаче не само даде много добра битка, но и накара шампиона да се поклати психологически. След 12 напрегнати рунда изглеждаше, че Василий напълно заслужаваше победата, но съдиите се оказаха на друго мнение. Те единодушно дадоха победата на Хейни.

Първите, които изразиха несъгласието си с резултата, бяха трибуните на MGM Grand арена, където се проведе битката. Когато съдиите нарекоха Хейни победител, публиката изрази своето недоволство и продължи да крещи, когато победителят произнесе реч. Загубилият спортист изрази несъгласието си с резултата:

„Не искам да говоря за съдийското решение, всички хора видяха какво се случи днес. Показах, че мога да се боксирам, че съм в добра форма. Не искам да говоря за решението на съдиите. Неудобно ми е да говоря за това.“, каза Ломаченко след двубоя.

Непобеденият американски боксьор Шакур Стивънсън изрази увереност, че победата на Василий е била ограбена:

„Ломаченко трябва да е безспорният шампион, той спечели тази битка. Той нанасяше по-остри удари и контролираше темпото на битката."

Известният треньор Теди Атлас не оцени факта, че един от съдиите даде победа на Хейни с резултат 116-112:

„Мога да се примиря с две точки разлика, но не и с резултат 116-112.,“ Атлас изрази недоволство.

ММА боецът Джош Томпсън разкритикува модерния бокс:

„Ето защо те вече не гледат бокс. Те насърчават по-млад човек, а не този, който наистина спечели. Боксът е мъртъв.

Егис Климас, мениджърът на Ломаченко, ще протестира срещу решението на съдиите:

„Това е най-големият обир посред бял ден. За съперника Коледа дойде през лятото и няма да го оставим така. Някой трябва да постави кутията на мястото, където трябва. В бокса трябва да има справедливост, защото бележките на тези съдии са напълно безумни. 

Те не разбират колко упорито работят бойците, за да се качат на ринга. Когато ги ограбват така, това е недопустимо. Ще подадем жалба. Най-вероятно всичко ще остане както е. Но искаме да покажем, че трябва да има справедливост.“, каза Климас на пресконференцията.

Грабеж ли беше съдийското решение ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес