Зареждане

Ето какво споделиха тримата ни боксьори от Световния боксов тур в Марибор

Ето какво споделиха тримата ни боксьори от Световния боксов тур в Марибор
Публикувано на: Ноември 4, 2022 в 16:33 ч
БФ Бокс
България спечели отборната титла от Световния боксов тур в Марибор, който бе със сребърен статут. Златни медали за страната ни на ринга в Словения грабнаха Ясен Радев (54 кг), Радослав Росенов (63.5 кг) и Рами Киуан (75 кг). Освен тях, с първо място се поздрави и Ергюнал Себахтин (48 кг), който не успя да се качи на ринга, тъй като съперниците му отказаха да се явят за мачовете си.

Ето какво споделиха тримата ни боксьори, които победиха всичко по пътя си, за да спечелят златните отличия.

Ясен Радев: Мотивацията ми е още по-голяма

Ясен Радев си направи отличен подарък за рождения ден. Той се завърна от Марибор часове, след като навърши 20 години, прибирайки се със златен медал.

„Турнирът беше много сериозен, но се представих на ниво, спрямо дългата пауза, която имах заради контузия. Доволен съм. Честно казано очаквах да играя на висота, но чак за титла, не бях толкова уверен. Този турнир трябваше да го използвам, за да мога да се разиграя и да се върна на ринга, да го усетя как ще бъде. Но той се разви отлично за мен. Започнах уверено, настроих си добре играта и стигнах до златото. Финалът беше много тежък, с по-опитен противник от мен. Сега желанието и мотивацията ми са много по-големи“, каза Радев.

Талантът вече гледа и към следващата година.

„Предстои ми евентуална смяна на категориите и ще видим как ще се адаптирам към една по-лека за мен, до 51 килограма. Амбицията ми е за Париж, смятам, че трябва да рискувам. Конкуренцията ще е убийствена, защото има много добри боксьори от 54, които ще свалят, като мен. Испанецът Ескобар, който винаги боксира с Даниел (Асенов), качи на горната, а други свалят. Ще има и само 16 квоти за 51 килограма, ще бъде много трудно, но съм готов на предизвикателството“, каза още националът ни.

Радослав Росенов: Тази категория ми пасва идеално

Носителят на 5 титли от Европейски първенства за юноши и младежи Радослав Росенов дебютира на международната сцена в категория до 63.5 килограма. 18-годишният ни талант ще опита да се утвърди в нея, с амбиция за преследване на квота за Игрите в Париж.

„Бях отлично подготвен за турнира в Марибор и това се отплати като резултат. Тренирах много здраво, бях на лагер на „Белмекен“ с юношите, после в София и с мъжете и бях подготвен наистина много добре. Играх на тази категория на турнира в Пловдив, видях че ми пасва идеално и отидох със самочувствие в Марибор. Искахме да видим как ще се нагодя там, в тази конкуренция. Радвам се, че се получи толкова добре. Това е олимпийска категория, което е важно за мен“, коментира Росенов.

Националът ни допълни, че се чувства спокоен и тренира с голямо желание след всеки един успех.

„Предполагам, че ще участвам на Диамантената лига в края на годината. Конкуренцията наистина е много сериозна. Не съм се срещал още с всички боксьори от тази категория. В Марибор обаче играх в първия мач с европейския вицешампион, много добър боксьор, добре че имам физиката и психиката, за да спечеля. Сега лагерите продължават“, каза още Росенов.

Рами Киуан: Показах значително израстване

Рами Киуан остана доволен от представянето си в Марибор. Той определи успеха в Словения като много важен за неговото самочувствие и израстване.

„Доволен съм от представянето си. Показах значително израстване от Европейското първенство насам. Конкуренцията беше добра, имаше силни съперници, макар да нямаше чак толкова много боксьори в моята категория. Важен успех за мен, самочувствието също нараства, вече знам и повечето от боксьорите как се представят. По-голямата част от тях ще ги срещна най-вероятно и на Световното първенство догодина, така че е добре да съм наясно с уменията им“, констатира Киуан.

Той се цели в медали от Европейското и Световното догодина, като също гледа към смяна на категорията.

„Догодина очаквам медал от Европейските игри и от Световното, което ми е главната цел. Както и евентуално спечелване на квота. Мисля да се кача на 80 килограма, за да преследвам Париж. Конкуренцията ще е сериозна, но нямам избор, искам да опитам. Няма как да сваля на 71 килограма и ще трябва да се кача в горната“, заяви Рами.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес