Зареждане

Eкзотични танцьорки съдят Флойд Мейуедър

Eкзотични танцьорки съдят Флойд Мейуедър
Публикувано на: Октомври 8, 2024 в 18:00 ч
Боксовата легенда Флойд Мейуедър-младши се озова в правна криза, тъй като екзотични танцьорки от неговото заведение в Лас Вегас, Girl Collection, заведоха дело срещу него. Делото, заведено в окръжния съд на окръг Кларк в понеделник, твърди нарушения на заплатите и нападение, което хвърля сянка върху бизнес начинанията на непобедения шампион.

Танцьорките твърдят, че са били неправилно класифицирани като независими изпълнители, а не като служители и им е отказана минимална заплата. Те също така твърдят, че са били принуждавани да споделят бакшиши с други служители, нарушавайки трудовото законодателство.

По-смущаващо е, че в делото се твърди, че Мейуедър и сестра му Делтриша Хауърд, която е съсобственик на клуба, са упражнявали неправомерен контрол върху графиците и печалбите на танцьорите. Ищците твърдят, че са били подложени на сплашване и заплахи, особено след като се опитаха да заведат федерален иск миналата година, който впоследствие беше отхвърлен.

Може би най-сериозното обвинение в настоящия иск е, че Мейуедър е нападнал физически една от танцьорките. Една танцьорка обвинява Мейуедър, че й е ударил шамар, след като тя се изправи срещу него за неплатените си заплати. Делото има за цел да обхване всички танцьорки, които са работили в Girl Collection, което потенциално значително разширява обхвата на делото.

Правни експерти предполагат, че ако обвиненията се докажат верни, това може да доведе до значителни финансови санкции за Мейуедър и неговия бизнес. Това не е първият път, когато Мейуедър се сблъсква с противоречия извън боксовия ринг. Въпреки звездния му професионален рекорд от 50-0 и победите над страхотни противници като Канело Алварес и Мани Пакиао, личният му живот често е бил помрачен от бурни връзки и правни проблеми.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес