Зареждане

Еди Хол и Хафтор Бьорнсон не получили пари за боксовата им среща

Еди Хол и Хафтор Бьорнсон не получили пари за боксовата им среща
Публикувано на: Юни 20, 2024 в 18:00 ч
Еди Хол премери сили в боксов мач срещу своя съперник от силовите спортове Хафтор Бьорнсон. Това се случи в началото на 2022 година. Тогава битката им беше известна като „Най-тежкият боксов мач в историята“. Боксовият мач между Хол и Бьорнсон беше огромен медиен цирк. 

И двамата принадлежат към върха на силовите спортове и сблъсъкът им привлече голямо внимание в световен мащаб. Сега обаче Хол казва, че финансовите обещания около битката не са били спазени. Той твърди, че телевизионният оператор, който е излъчил двубоя, никога не е платил.

Според Хол имало две възможности: или пари от платените гледания, където приходите зависят от броя на зрителите, или гарантирана, но по-ниска заплата. Еди заложи на обезпечението на гарантираната сума, която беше "седемцифрената" между 1 и 10 милиона.

Проблемът ? Гарантираната сума никога нямаше да бъде изплатена. Хол казва, че той и Бьорнсон не са се свързвали с телевизионния оператор след двубоя. Имейлите бяха игнорирани и телефонните обаждания останаха без отговор.

От време на време получавали неясно обещание, че парите ще пристигнат „до месец“, но това така и не се случило. Хол казва, че той и Бьорнсон са предприели съдебни действия, но вторият организатор е спечелил делото.

Тази компания твърди, че няма пари да плати на бойците. Разкритието на Хол повдига въпроси относно финансовата жизнеспособност на тези видове битки между известни спортисти от други спортове.

Странната ситуация, в която се намират Хол и Бьорнсон, може да бъде предупреждение за други спортисти, които обмислят да се бият извън собствения си спорт.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес