Зареждане

Девин Хейни: Ще се върна, бих се като истински шампион

Девин Хейни: Ще се върна, бих се като истински шампион
Публикувано на: Април 22, 2024 в 07:08 ч
Райън Гарсия шокиращо нанесе първата загуба в кариерата си на Девин Хейни в събота вечер, като го повали три пъти по пътя към победата с мнозинство.

Гарсия даде тон на битката още в началото, като удари Хейни с патентованата си левачка в първата минута на битката, а по-късно използва същия удар, за да повали Хейни в седмия, десетия и единадесетия рунд.

Хейни (31-1, 15 нокаута) спечели рундовете от втори до пети по точки, но Гарсия (25-1, 20 нокаута) доминираше през втората половина на двубоя.

Двама съдии отсъдиха 115-109 и 114-110 точки в полза на Гарсия, а третият - 112-112 точки. 

Гарсия нанесе 106 удара - 96 от тях значителни - докато Хани отговори с 87 удара, като само 45 от тях бяха значителни. 

Лицето на Хейни беше подуто в последствие, което накара мнозина да се запитат дали не е получил сериозни наранявания.

Хейни не се обърна към медиите по време на пресконференцията след двубоя, но се включи в социалните мрежи, за да разсее опасенията. 

"Бих се като истински шампион. Станах от пода и продължих да се бие. На 100 % съм добре и с удоволствие бих го направил отново", заяви Хейни. "Нямам нищо счупено...  Ще се върна."

Хейни все още е шампион на WBC в свръхлека категория, тъй като Гарсия превиши теглото  и нямаше право да спечели пояса. 

Ако се стигне до реванш, ще трябва да се преговаря за теглото, тъй като Гарсия настоя след двубоя, че за следващия си двубой преминава в горна категория.

Бащата, треньор и мениджър на Хейни - Бил, също се включи в социалните мрежи в търсене на реванш. 

"Превръщаме загубите в уроци, а след това ги превръщаме в благословии", каза Бил Хейни. "Винаги съм казвал, че вярвам, че Райън Гарсия е добър боец. Бяхме 3-3 с него при аматьорите. Смятам, че той е още по-добър влиятелен боксьор, защото ви заблуди, че е луд със закачките си преди боя. Аз знаех, че не е луд. Беше добра битка. Но знаете ли, трябва да го приемем. Определено искаме реванш. 

"Ще държим главата си високо вдигната, гърдите изпънати, брадичката вдигната. Ето какво означава да бъдеш Хейни. 

"Ние не носим никакви оправдания. Успяхме да постигнем някои невероятни неща в спорта и тепърва ще продължим да постигаме още по-невероятни неща. Ще продължим да се стремим към това. Няма нищо лошо в това да имаш наранено его, ако то ще те тласне към твоето величие. Така че ние приемаме това. 

"Той също така излезе с наднормено тегло. Имаше добър план за игра, както на ринга, така и извън него. Не можеш да му отнемеш това. 

"Благодаря ви, че направихте тази вечер успешна. Това беше страхотно за бокса."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес